Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranță Alimentară (DSVSA) Suceava a efectuat, într-un interval de trei luni de zile, un număr de peste 1.000 de controale la obiective autorizate și înregistrate sanitar-veterinar, printre care peste 300 de restaurante, pizzerii, baruri sau pensiuni, 375 de magazine mai mari sau mai mici, piețe, abatoare sau unități de procesare carne.
În urma controalelor aferente trimestrului III din anul 2025, pentru neregulile constatate echipele de control au aplicat 62 de amenzi și 64 de avertismente scrise.
Amenzile au o valoare foarte mare, de peste 661.000 de lei, însă cei sancționați pot achita amenda minimă, la abaterea respectivă, în termenul legal.
Printre neregulile grave, pentru care s-au aplicat amenzi, se numără condițiile de igienă necorespunzătoare, manipularea necorespunzătoare de produse alimentare, depozitare precară, lipsă probe mâncare colectivă sau comercializare produse cu termen de valabilitate depășit.
Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, a subliniat că și în cadrul acestui maraton de controale s-a pus accent și pe prevenire, fiind aplicate 64 de avertismente, este drept și 62 de amenzi, în cazurile în care încălcările legislației au fost severe.
Scopul principal al controalelor este de a preveni toxiinfecțiile alimentare și alte probleme de acest gen.
Sucevenii care vor să sesizeze nereguli în domeniul siguranței alimentare au la dispoziție numărul central al DSVSA Suceava – 0230.522.848, dar și numărul Tel Verde, cu apelare gratuită – 0800.826.787.






