Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragomir vrea să îl angajeze ca grădinar la LPF pe Gigi Becali

Joi, 31 Octombrie 2013 (15:12:38)

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, că intenţionează să facă o cerere prin care să îl poată angaja ca grădinar la instituţia pe care o conduce pe Gigi Becali, aflat în prezent la Penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă de trei ani şi şase luni.

Dragomir a spus că finanţatorul FC Steaua ar veni dimineaţa să muncească la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), iar seara s-ar putea întoarce la penitenciar.

"Aceastră treabă nu este un bluf, eu de mult mă interesez prin avocaţi. Niciun avocat al lui Gigi Becali nu a spus asta, dar eu o spun pentru că am avut un prieten, Dulugeac, cel cu hergheliile (Ion Dulugeac, n.r.), el a fost arestat şi după câteva luni i-au dat voie să muncească în afară. Se ducea şi muncea la un particular, iar particularul plătea la penitenciar, totul legal din toate punctele de vedere. Şi atunci, mintea mea m-a dus, pentru că Liga Profesionistă de Fotbal are nevoie aici de un post de grădinar, dacă regimul penitenciarelor doreşte să fie muncă brută. Dacă îi dă voie să ajute Liga pentru multitudinea de probleme (de fotbal, n.r.) care sunt aici la Ligă, atunci Gigi, care a învăţat foarte multe, ar ajuta Liga din toate punctele de vedere, mai ales pe Steaua. Şi atunci el ar lucra de dimineaţa până seara la Ligă, iar seara se duce la penitenciar, conform legii", a spus preşedintele LPF, într-o conferinţă de presă.

Dumitru Dragomir a susţinut că Gigi Becali nu este vinovat nici în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, având în vedere că tranzacţia a fost avizată de fostul preşedinte "Emil Constantinescu şi camarila sa", şi nici în dosarul de mită, deoarece premierea altor echipe se practică la alte sporturi în România.

"Nu vrem să facem nimic în afara legii, nu vrem să supărăm pe nimeni, nici justiţia, nici procurorii, nici poliţiştii, nu vrem să supărăm pe nimeni. Vrem să dăm o mână de ajutor unui om despre care toată lumea ştie că nu a fost vinovat. Pentru că acel schimb de terenuri a fost aprobat de preşedintele ţării, domnul Emil Constantinescu şi cu toată camarila de la putere de la acea vreme, deci nu Gigi Becali e vinovat. Iar la problema cu mita, premierea s-a folosit la noi în permanenţă. Înseamnă că toţi care au greşit în decursul ultimilor zece ani, pentru că am impresia că asta nu se prescrie după 12 ani, toţi trebuie judecaţi? În plus, la alte sporturi în ţara noastră premierea este permisă. Se premiază echipa X când joacă împotriva echipei Y. Se premiază să câştige, nu să piardă. Iar Becali a premiat să câştige, nu să piardă", a explicat oficialul LPF.

George Becali a fost adus, marţi seară, la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, fiind transportat la Secţia exterioară de la Valu lui Traian, într-o celulă alături de 19 deţinuţi, el urmând să aibă regim semideschis.

La 26 august, Becali solicitase transferul de la Penitenciarul Bucureşti Jilava într-o altă unitate de detenţie. Becali arăta în 1 octombrie, la judecarea recursului faţă de contopirea pedepselor, că nu se înţelege cu conducerea Penitenciarului Jilava, motiv pentru care doreşte transferarea sa la Poarta Albă.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

La 10 iulie, cererea lui Gigi Becali de schimbare a regimului de detenţie din semideschis în deschis, astfel încât să poată fi lăsat să iasă din penitenciar între anumite ore, a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanţei fiind definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragomir vrea să îl angajeze ca grădinar la LPF pe Gigi Becali.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragomir vrea să îl angajeze ca grădinar la LPF pe Gigi Becali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei