Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sarantis: România va fi centrul de cercetare/dezvoltare din ECE, după închiderea fabricii Elmiplant

Joi, 17 Octombrie 2013 (14:14:18)

Prin închiderea fabricii Elmiplant, Sarantis susţine că transferă în Grecia doar o mică parte a bussinesului din România, care va deveni centrul pentru cercetarea şi dezvoltarea de produse în Europa Centrală şi de Est (ECE), coordonat de fondatorul Elmiplant, Elena Cremenescu.

Grupul elen a anunţat că va închide fabrica de cosmetice Elmiplant din România, pe care a cumpărat-o în 2007 de la fondatorii companiei, şi va transfera producţia în Grecia, pentru a susţine economia şi exporturile Greciei.

"Apropiatul transfer de producţie, care presupune o mică parte a bussinesul din România, face parte din direcţia strategică a grupului, aducând beneficii pentru Sarantis România şi ajutând grupul să susţină activităţile comerciale ale filialei prin creşterea eficienţei producţiei. În acelaşi timp, fabrica din Grecia va permite companiei să urmeze noi trenduri şi tehnologii, pentru a creşte calitatea produselor. În plus, conform strategiei grupului, România va deveni centrul de bază pentru cercetare şi dezvoltare pentru Europa Centrală şi de Est", se arată într-un comunicat al grupului.

Potrivit sursei citate, în prezent, Sarantis România deţine a doua cea mai importantă poziție în cadrul grupului în ceea ce priveşte operaţiunile internaţionale, cu o cifră de afaceri de aproximativ 35 milioane euro în 2012. Compania locală are 240 de angajaţi (excluzând producţia).

Transferul producţiei se va încheia la sfârşitul primului trimestru din 2014. Pentru acest proces, Sarantis va investi un milion de euro şi va crea 20 de noi locuri de muncă. De asemenea, compania estimează reduceri de costuri de 500.000 euro pe an.

Elmiplant este un brand românesc de cosmetice creat în 1992 de Elena şi Ion Cremenescu. În 2003, proprietarii au investit 1,5 milioane de dolari într-o unitate de producţie şi un nou sediu, în Bucureşti, iar patru ani mai târziu au vândut compania către Sarantis, pentru 6,5 milioane euro.

Sarantis activează în România din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit în 2005 Sarantis România. Compania deţine un portofoliu de produse care include cosmetice, parfumuri, produse pentru îngrijirea casei şi auto, alimente pentru animalele de companie şi suplimente alimentare. Distribuţia produselor se face la nivel naţional prin intermediul a 10 birouri de vânzări şi cinci depozite regionale.

În primul semestru, grupul elen a înregistrat pe piaţa românească o cifră de afaceri de 16,4 milioane euro, cu 3,8% mai mare faţă de perioada similară din 2012. În acelaşi interval, profitul EBIT (înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor) a fost de 680.000 euro, în creştere cu 53,8% faţă de primele şase luni ale anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarantis: România va fi centrul de cercetare/dezvoltare din ECE, după închiderea fabricii Elmiplant.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarantis: România va fi centrul de cercetare/dezvoltare din ECE, după închiderea fabricii Elmiplant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei