Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: MS va folosi experinţa turcă pentru elaborarea normelor noilor proiecte de lege

Joi, 17 Octombrie 2013 (15:50:07)

Ministerul Sănătăţii (MS) va folosi experinţa turcă la elaborarea normelor de aplicare şi implementare a proiectelor de lege privind creşterea veniturilor medicilor şi statutul spitalelor, a anunţat, joi, ministrul Eugen Nicolăescu, după întrevederea cu omologul său de la Ankara.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit, joi, cu omologul său turc Mehmet Müezzinoğlu, care se află într-o vizită oficială în România, alături de o delegaţie a Ministerului Sănătăţii din Republica Turcia, se arată într-un comunicat al MS remis agenţiei MEDIAFAX.

În cadrul întrevederii, părţile au împărtăşit experienţele din cele două ţări în gestionarea sistemului sanitar şi provocările în reformarea şi dezvoltarea acestuia.

Astfel, în ultimul deceniu, Turcia a parcurs un proces de transformare majoră în domeniul sănătăţii, înregistrând succese însemnate pe acest plan, potrivit MS.

În acest context, ministrul turc a subliniat necesitatea stabilităţii în sistemul sanitar, ţara lui ducând aceeaşi politică în mod consecvent, timp de zece ani, a precizat sursa citată.

Printre schimbările care au produs efecte în Turcia s-au numărat salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, ceea ce a permis creşterea veniturilor acestora, aplicarea unui nou model de conducere a spitalelor similar celui din mediul privat, precum şi dezvoltarea infrastructurii sanitare, inclusiv prin parteneriate public-private, se mai arată comunicatul MS.

Potrivit conducerii MS, experienţa turcă va fi utilă în elaborarea normelor de aplicare şi implementarea proiectului de lege privind creşterea veniturilor medicilor şi ale echipelor de medicale, precum şi a celui legat de statutul spitalelor.

Cei doi miniştri au convenit să continue schimbul de experienţă şi să colaboreze în domeniul creării de parteneriate public-private şi al medicinei de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: MS va folosi experinţa turcă pentru elaborarea normelor noilor proiecte de lege.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: MS va folosi experinţa turcă pentru elaborarea normelor noilor proiecte de lege0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei