Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cazanciuc vrea demararea unui program pilot de parteneriat public-privat în sistemul penitenciar

Joi, 17 Octombrie 2013 (14:38:09)

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că doreşte demararea unui proiect pilot pentru introducerea parteneriatelor public-privat în penitenciare, arătând că, în prezent, este nevoie de resurse financiare pentru sistemul penitenciar.

"Suntem extrem de interesaţi în a găsi forme de dezvoltare a sistemului penitenciar în România şi cred că parteneriatul public-privat poate fi o formă de dezvoltare, poate fi o formă de sprijin, mai ales în condiţiile dificile prin care trecem", a afirmat Cazanciuc, la un seminar organizat pe tema îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare.

Cazanciuc a spus că nu este uşor să se vorbească de nevoia construirii, modernizării în penitenciare, în condiţiile în care este nevoie de construire şi în domeniul şcolilor, al spitalelor.

El a arătat că, pe lângă condiţiile asigurate persoanelor condamnate, trebuie găsite soluţii şi pentru reintegrarea lor în societate.

"Dacă noi nu reuşim să asigurăm standarde în sistemul penitenciar, o să ne fie dificil să vorbim ulterior de reintegrare şi primul pas al reintegrării este făcut în penitenciare. Doar cu efortul celor din sistem nu reuşim să facem un pas aşa cum ar trebui. E nevoie de investiţii în sistem. (...) Parteneriatul public-privat poate fi o soluţie. Cred că avem datoria ca, în perioada următoare, să demarăm un program pilot de parteneriat public-privat", a mai spus Cazanciuc.

Senatorul PNL Tudor Chiuaru a afirmat că este benefică invitarea sectorului privat în gestionarea unor servicii care erau asigurate până acum de autorităţile publice şi că o nouă lege a parteneriatului public-privat este o ocazie bună, arătând că trebuie o deschidere şi către investitorii străini.

"Traversăm o perioadă de austeritate, de restricţii bugetare, de aceea deschiderea spre externalizarea unor servicii de care s-a ocupat până acum statul este una dintre soluţiile pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare. Pornim de la un adevăr crud, capitalul autohton nu este suficient de consolidat să susţină investiţiile în econmie, de aceea deschiderea noastră este şi către investitorii străini care pot să facă acest lucru", a mai spus Chiuariu.

Comisia juridică a Senatului şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a organizat joi un workshop privind oportunitatea parteneriatelor public-privat la nivelul sistemului penitenciar românesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazanciuc vrea demararea unui program pilot de parteneriat public-privat în sistemul penitenciar.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazanciuc vrea demararea unui program pilot de parteneriat public-privat în sistemul penitenciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei