Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gheorghe Vlădan va face închisoare pe viaţă, a decis Curtea de Apel Bucureşti

Joi, 17 Octombrie 2013 (17:37:30)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, joi, să menţină pedeapsa hotărâtă de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Gheorghe Vlădan - autorul masacrului de la Perla -, condamnându-l pe acesta, în faza de apel, la închisoare pe viaţă.

Judecătorii de la CAB au decis, de asemenea, să mărească daunele materiale şi morale la câte 150.000 de lei pentru fiecare dintre părţile civile din dosar.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Avocatul lui Gheorghe Vlădan, Claudia Ţânţaş, a cerut joi, la ultimul termen din dosar, schimbarea încadrării juridice a clientului său, astfel încât acesta să facă 25 de ani de închisoare, în locul detenţiei pe viaţă.

"Această pedeapsă (închisoare pe viaţă - n.r.) este prea aspră. El a intrat în salon cu intenţia de a-şi rezolva problemele financiare şi personale cu soţia, care plecase de acasă şi de care nu mai ştia nimic nici măcar fiul lor. Trebuie să aveţi în vedere faptul că a avut o funcţie, un serviciu care nu este la îndemâna oricui. A fost caracterizat ca un om integru, care îşi iubea soţia şi familia. (…) La acel moment, nu a fost lipsit de discernământ, dar trebuie avută în vedere starea psihică. Cel care ar trebui să îl judece pe inculpat este fiul său, care şi-a pierdut mama, iar tatăl său este în închisoare. El a avut tăria de a-l ierta", a declarat, în faţa instanţei de judecată, avocatul Claudia Ţânţaş, la ultimul termen în apel al dosarului.

Pe de altă parte, Vlădan a spus că nu poate nici acum să îşi explice de ce a comis crimele. "Sunt aproape doi ani de la acea întâmplare nenorocită. Încerc să înţeleg ce s-a întâmplat în acea zi, numai că mi se pune un val de ceaţă şi nu pot să-mi dau seama de ce am făcut acest lucru. Nu ştiu cum să mă revanşez faţă de persoanele cărora le-am produs atât de multă durere. Viaţa mea nu mai este cea de dinainte", a spus el.

La acelaşi termen, victimele lui Gheorghe Vlădan au cerut mărirea cuantumului daunelor morale şi materiale, avocaţii părţilor civile depunând în acest sens, la dosar, un centralizator al cheltuielilor suportate de acestea.

Gheorghe Vlădan a fost condamnat, în 12 februarie, de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă pentru masacrul de la coaforul din complexul Perla, în care şi-a ucis soţia şi o colegă a acesteia şi a rănit alte şase persoane.

La 5 martie 2012, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica "N. Kretzulescu", a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din Capitală, cu intenţia de a o ucide pe soţia lui, care voia să divorţeze de el. Aceasta şi casiera coaforului au fost ucise, iar şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite.

Vlădan a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în aprilie 2012, pentru omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

"În această cauză numărul părţilor vătămate şi victimelor s-a ridicat la zece persoane, dintre care şase au fost rănite, două au fost ucise, iar asupra a altor două a executat foc de armă dar nu le-a rănit", potrivit Parchetului instanţei supreme.

În ziua masacrului, Vlădan fusese citat telefonic să se prezinte la Secţia 14 Poliţie din Capitală, unde soţia sa îl reclamase în data de 1 martie 2012 pentru ameninţări. Florina Vlădan declarase la poliţie, în 1 martie 2012, că soţul său, cu care se afla în acţiune de divorţ, termenul de judecată fiind 7 martie, o ameninţa şi că este deţinătorul unei arme cu foc, însă autorităţile nu au grăbit soluţionarea plângerii, iar după patru zile femeia a fost ucisă.

Gheorghe Vlădan vorbea la telefon când a intrat în coaforul din complexul Perla, apoi a discutat cu soţia sa, după care a ieşit pe holul unităţii, unde îl urmase casiera Mariana Bendre, căreia i s-a adresat. Imaginile înregistrate de camerele video aflate în salon redau momentul în care bărbatul şi-a scos de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri, cu care a împuşcat-o în piept pe soţia sa, care venise înspre hol, apoi a tras două gloanţe în casieră, după care a intrat în camera unde era frizeria şi a continuat să tragă. Bărbatul s-a întors în cealaltă cameră, unde era coaforul, şi a împuşcat-o în cap pe casiera rănită, care o proteja cu corpul său pe Florina Vlădan, apoi a continuat să tragă în coafor, au precizat surse judiciare.

Din momentul în care a intrat până a ieşit Vlădan din coafor au trecut trei minute şi 27 de secunde, dar atacul a durat doar aproape un minut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Vlădan va face închisoare pe viaţă, a decis Curtea de Apel Bucureşti.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Vlădan va face închisoare pe viaţă, a decis Curtea de Apel Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei