Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Comisarul-şef Nelu Fediuc, destituit din fruntea Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Nelu Fediuc a fost destituit de la conducerea Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi. Decizia a fost luată săptămâna trecută, de Consiliul de Disciplină al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighet, dar cel mai probabil va fi contestată de ofiţer, aşa cum s-a întâmplat cu fiecare sancţiune pe care a primit-o în decursul timpului.

Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi ar fi putut intra oricând în Cartea Recordurilor, ca instituţia cu doi şefi în acelaşi timp. Situaţia paradoxală s-a perpetuat din luna iunie a acestui an.

În luna decembrie a anului trecut, comisarul-şef Nelu Fediuc a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces prin care s-a stabilit că trebuie să fie repus în funcţia pe care a deţinut-o anterior, cea de şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret. Cum acest sector a dispărut odată cu reorganizările din Poliţia de Frontieră, Nelu Fediuc a fost instalat la o instituţie nou înfiinţată, Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Numai că această structură avea la acea dată un şef, în persoana comisarului Mihai Prelipcean. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighet a decis să-l pună la dispoziţie pe Prelipcean şi să-l numească în locul său pe Nelu Fediuc. Între timp, comisarul Mihai Prelipcean a cerut în instanţă suspendarea ordinului prin care a fost înlocuit din funcţie, iar în luna mai Curtea de Apel Suceava i-a dat dreptate. Aşa se face că din luna iunie, când soluţia judecătorească a fost comunicată la Sighet, Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi are doi şefi, pe comisarul-şef Nelu Fediuc şi pe comisarul Mihai Prelipcean.

Până pe 6 septembrie 2013 conducerea Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi a fost asigurată de Nelu Fediuc. De la acea dată, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighet, la comandă a fost numit Mihai Prelipcean.

După cum am mai precizat, zilele trecute comisarul-şef Nelu Fediuc a fost destituit din funcţia pe care o deţinea în fruntea Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Potrivit anumitor surse, Fediuc s-a internat în spital, acesta fiind şi motivul pentru care nu a dat curs solicitărilor procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, de a se prezenta la sediul acestei instituţii pentru a-i fi detaliate motivele pentru care s-a început urmărirea penală în ceea ce-l priveşte.

Comisarul-şef Nelu Fediuc face parte dintr-un lot de 38 de persoane, printre care mai mulţi poliţişti de frontieră şi vameşi, care este cercetat de DNA pentru infracţiuni de contrabandă cu ţigări. În ceea ce-l priveşte pe fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, acesta este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi pentru constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat. Mai exact, Fediuc şi compania sunt acuzaţi că au permis mai multor persoane să introducă ilegal în România ţigări de contrabandă din Ucraina, obţinând diferite avantaje în schimbul acestei protecţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Nelu Fediuc, destituit din fruntea Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Comisarul-şef Nelu Fediuc, destituit din fruntea Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(17 oct 2013, 11:38:56
alba neagra ... seful unei institutii atat de importante..rusine sa va fie... sa ne mai primeasca in Schengen cu asa cazuri si specimene ca Fediuc...
Rusinea lumii... cand e Fediuc , cand e Prelipcean...
Fediuc a castigat sume imense, nu stiu daca puteti numara , si a facut treaba, si mancat malaiul.. de toate culorile ..Dar musai sa l tineti in post si in frunte cum ii sta bine paduchelui...
mai apareti cu Fediuc pe firmament...
ce sa mai spui?
mai sunt cuvinte?
2.   Botsanii ..la apel.. trimis de
(17 oct 2013, 15:31:33
savin si alex... asteapta l pe Fediuc sa ti aduca dosarul ptr pensie..
Va spun eu ... nu Zarathustra... ne meritam soarta...
mai apari dl Savin ..si n nemernicia ta ...mai aperi si nemernicia altora...
Ce interese , mai Tara Paielor Rasare, ti a aparat Fediuc?
sa pricep si eu , proasta satului...
Ca mi vine uneori sa mi trag cu liptopu drept in cap... DAR ..mi amintesc ca s suflet din sufletul Ucrainei si Rusiei Mama... ruda cu insasi Stalin -tatuca..si i las pe romani, ce de la RAM se trag sa si cloceasca prostia..
tu l cunosti pe Fediuc?
da pe tat su l ai cunoscut? Buldogul rosu...
daca nu , stai naibii pe un stog di paie si abtine te..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei