Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 2014

Contracte individuale pentru furnizarea căldurii şi apei calde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor încheia, de anul viitor, contracte individuale cu furnizorul de căldură şi apă caldă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că, în cel mai scurt timp, activitatea de transport şi distribuţie a energiei termice nu va mai fi prestată de Termica.

„O altă problemă delicată, cerută expres de administratorii judiciari de la Termica, este preluarea de către primărie a transportului şi distribuţiei agentului termic. Căutăm soluţiile legale şi încercăm ca, poate chiar de luna aceasta, să intrăm în Consiliul Local cu preluarea acestei activităţi”, a spus Lungu.

Preluarea serviciului de transport şi distribuţie se va face cu tot cu personalul aferent angajat la Termica, dar nu pentru mult timp, pentru că această activitate va fi atribuită unui operator privat.

„Pentru început, fiind o situaţie de forţă majoră, putem încredinţa activitatea unui operator privat, prin delegare directă, aşa cum s-a făcut la Iaşi, până la preluarea sa, prin licitaţie”, a precizat edilul sucevean.

Principala condiţie din caietul de sarcini al licitaţiei pentru preluarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice va fi cea de încheiere de contracte individuale cu toţi consumatorii din sistemul centralizat.

„În prezent, contractele sunt încheiate cu asociaţiile de proprietari, nu există o colaborare directă cu beneficiarul final, nu pot fi acţionaţi în instanţă direct, şi aşa apar situaţiile în care cei care sunt cu plata la zi nu beneficiază de căldură. Din punctul meu de vedere, şi un singur om dacă a plătit şi nu beneficiază de căldură nu este în ordine, dar tehnic, nu putem face azi mare lucru”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contracte individuale pentru furnizarea căldurii şi apei calde.
 Vizualizări articol: 2603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Contracte individuale pentru furnizarea căldurii şi apei calde5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Contracte trimis de
(17 oct 2013, 11:25:33
Cu alte cuvinte, semnam contractele individuale numai cu obligatii din partea noastra. De ce sa nu fie facuta si contorizarea individuala inainte de semnarea contractelor, asa cum este normal, ca la EON ? Ma refer la contorizare individuala, contorizarea cu gigacalorimetre de apartament, nu cum este acum cu calculul facut cu repartitoare de costuri.
2.   Subscriu trimis de
(17 oct 2013, 11:47:07
Subscriu la cele spuse de THEPUCKISH! Si in contract sa fie sanctionati si cei care NU FURNIZEAZA apa calda sau caldura in prevederile legilor! Eu de exemplu stau la etajul IV si blocul e plin de babalici nespalati si ca sa-mi vina apa calda trebuie sa o las 10-15 minute sa curga dar la apometru de apa calda se contorizeaza apa rece! La caldura la fel. Trebuie sa aerez eu caloriferele de vreo 2-3 ori pe zi ca sa se incalzeaza ca vecinii ori nu au nevoie de caldura ori stau eu prea sus!
3.   Contractele individuale sa fie nepartinitoare! trimis de
(17 oct 2013, 12:43:53
Pentru cei care suntem inca in sistemul centralizat, trebuie sa avem si oferta unei contorizari individuale.
Acolo unde mai sunt 50+1% apartamente ramase in sistem sa faca aceste instalatii avantajoase consumatorului. Suntem toti interesati de o asemenea oferta.
Este firesc sa se tinda spre un sistem performant, modernizat cum este cel de la E-on.

Ar trebui sa fie sprijinit un plan de perrspectiva al municipiului pentru furnizarea de agent termic mai ieftin.
Peste tot in lumea larga exista intelegere, chiar si de la guverne, pentru acest tip sistem, este echilibrat, mai suplu, usor de controlat si avantajos.

Pentru ca tevile prin apartamente sunt ruginite, ar fi de dorit sa se aiba in vedere un plan al Primăriei Suceava, pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de distribuție a agentului termic prin apartamente .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei