Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, găsit incompatibil

Joi, 17 Octombrie 2013 (16:02:42)

Preşedintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost găsit incompatibil de către ANI, după ce a ocupat simultan funcția de membru al Consiliului de Administrație al SRR și pe cea de manager în Societatea Română de Radiocomunicații, timp de doi ani.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că Ovidiu Miculescu, președinte-director general al SRR, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 - 4 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcția de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și pe cea de manager în cadrul Societății Române de Radiocomunicații, arată ANI, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, arată ANI, Miculescu a încălcat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu cea de manager sau membru al consiliilor de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale.

ANI mai precizează că, potrivit prevederilor legale, persoanelor care exercită următoarele demnități publice și funcții publice de autoritate, membrii consiliilor de administrație ale Societății Române de Radiodifuziune li se aplică regimul incompatibilităților prevăzut pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat, precum și incompatibilitățile prevăzute în legi speciale.

"Miculescu Ovidiu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", mai arată ANI.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective, precizează ANI.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Ovidiu Miculescu a fost validat de Parlament ca preşedinte-director general al SRR la 3 iulie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, găsit incompatibil.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, găsit incompatibil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei