Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Producătorii agricoli se pot înscrie la un fond mutual până la 15 mai 2014

Marţi, 8 Octombrie 2013 (16:33:43)

Producătorii agricoli se pot înscrie până la 15 mai 2014 la un fond mutual pentru gestionarea riscurilor în agricultură, iar cei care nu aderă la o astfel de structură vor primi subvenţii în limita a 20% din formele de sprijin susţinute din bugetul naţional, au decis, marţi, senatorii.

Senatul a adoptat, cu amendamente, un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 64/2013 privind înfiinţarea şi acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agricultură şi acordarea de compensaţii financiare membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.

Senatorii şi-au însuşit un amendament al Comisiei pentru agricultură, modificând termenul propus iniţial de Guvern, 1 martie 2014.

Modificarea a fost făcută, potrivit iniţiatorilor amendamentului, pentru corelarea cu data depunerii la APIA a documentaţiilor pentru sprijin.

Fondurile mutuale, organizaţii neguvernamentale deschise, apolitice, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică şi care accesează scheme de susţinere prin contribuţii financiare, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, se acreditează de către Ministerul Agriculturii.

Potrivit proiectului, sursele compensaţiei financiare plătite de către fondul mutual sunt contribuţia Uniunii Europene şi de la bugetul de stat, contribuţia membrilor sau împrumuturi bancare încheiate de fonduri în condiţii de piaţă.

Senatul a adoptat acest proiect, cu 105 voturi "pentru" şi două abţineri, în calitate de primă Cameră sesizată.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat în august că fermierii pot să solicite acreditarea instituţiei pentru aderarea la fondurile mutuale şi că pot fi înfiinţate cel mult trei astfel de instrumente de despăgubiri în agricultura românească.

Prin participarea la fondul mutual, fermierii sunt acoperiţi pentru riscurile neacoperite de societăţile de asigurare, precum grindină, secetă, pierderile de venit cauzate din anumite probleme, boli care apar pe piaţă.

La fondul mutual poate adera orice fermier care înregistrează venituri atât individual, cât şi prin asociaţiile din care fac parte.

Fondul se constituie din 65% contribuţie naţională şi a Uniunii Europene şi 35% din contribuţia membrilor şi trebuie să acopere toate sectoarele din agricultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorii agricoli se pot înscrie la un fond mutual până la 15 mai 2014.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorii agricoli se pot înscrie la un fond mutual până la 15 mai 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei