Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Al doilea „salariu”

Poliţist trimis în judecată, după ce ani la rând a decontat la IPJ Suceava chirii fictive, într-o casă în care nu locuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent de poliţie a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind acuzat că, timp de patru ani, a decontat de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava chirii fictive, prezentând contracte falsificate de închiriere într-un imobil în care nu locuia.

Dănuţ Păun (28 de ani), din municipiul Fălticeni, agent în cadrul postului de politie al comunei Mălini, a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Cât bani a luat ilegal poliţistul din decontarea chiriilor fictive 

Potrivit actelor de sesizare a instanței de judecată, în perioada 31 martie 2009 -31 martie 2013, polițistul Păun a falsificat cinci contracte de închiriere sau subînchiriere a unei case din Mălini, deşi nu a locuit în acel imobil şi nici nu a plătit în realitate chiria, decât în primele luni ale anului 2009, când a achitat câte 100 de lei pe lună, deşi în realitate deconta de la IPJ Suceava sume cuprinse între 400 şi 600 de lei.

Contractele erau redactate de poliţistul Păun şi semnate de acesta atât la rubrica chiriaş, cât şi la cea destinată proprietarului.

Contractele de închiriere sau subînchiriere respective au fost depuse la IPJ Suceava, iar în baza acestora, mai marii instituţiei i-au plătit în total, în toţi aceşti ani, suma de 17.457 de lei.

Contractele de reziliere au fost făcute pentru administrația financiară, pentru ca proprietarul casei în care locuia chipurile cu chirie să nu mai plătească impozitele aferente închirierii. De altfel, proprietarul nu a plătit niciodată impozitul respectiv, poliţistul Păun ocupându-se personal şi de această problemă.

Din prejudiciul calculat de anchetatori, agentul de poliţie a achitat o parte din bani, după ce neregulile comise au ieşit la iveală.

 

Ce a declarat la audieri proprietarul casei închiriate de poliţist

Constantin V., proprietarul casei închiriate din Mălini, a explicat la audieri că s-a întâlnit cu agentul Păun în 2009, când s-a înţeles ca poliţistul să-i plătească o chirie lunară de 100 de lei.

„După ce am încheiat discuţiile, agentul mi-a cerut o copie după actul de identitate pentru întocmirea formalităţilor fiscale. Chirie nu a plătit decât câteva luni, după care nu i-am mai perceput chirie, pentru că stătea foarte rar acolo. Nu am semnat nici un contract de închiriere a acelei locuinţe şi nici contracte de reziliere”, le-a spus procurorilor Constantin V.

Acesta a mai povestit că primea anual decizii de impunere de la Finanţe, dar i le dădea poliţistului, care l-a asigurat că va rezolva el problema acestor plăţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist trimis în judecată, după ce ani la rând a decontat la IPJ Suceava chirii fictive, într-o casă în care nu locuia.
 Vizualizări articol: 5680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Poliţist trimis în judecată, după ce ani la rând a decontat la IPJ Suceava chirii fictive, într-o casă în care nu locuia4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toti fac la fel trimis de
( 8 oct 2013, 12:03:27
pe la sate politaii se stie ca nu platesc chirie de obicei omu lasa de la el ca doar deh e ditamai politaiul
acum incepe beleaua ca toate chiriile sunt impozitate,sunt cazuri f multe in care omu nu a luat nici un ban si acum au de platit impozite si contributii la acea chirie de ordinul miilor de lei
2.   Face militianul la fel ca hotul : FURA SI INSEALA trimis de
( 8 oct 2013, 16:45:04
Daca militienii fura atunci ........ce vrei de la multe persoane din ROMANIA fura fiecare cum poate si cum ii merge mintea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei