Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Suprafeţele atribuite tinerilor pentru construirea unei case - 500-1000 mp în mediul rural

Marţi, 8 Octombrie 2013 (14:15:33)

Senatorii au decis, marţi, ca suprafeţele care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală să fie cuprinse între 500 de metri pătraţi şi 1.000 de metri pătraţi în comune şi satele aparţinătoare unităţilor administrativ-teritoriale.

În acest sens, parlamentarii au adoptat o propunere legislativă pentru modificarea Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, care îl are ca iniţiator pe deputatul PNL Victor Paul Dobre.

În prezent, legea în vigoare stabileşte că suprafeţele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală vor fi cuprinse între 150 de metri pătraţi şi 300 de metri pătraţi în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti, între 250 de metri pătraţi şi 400 de metri pătraţi în oraşe şi între 250 de metri pătraţi şi 500 de metri pătraţi în comune şi sate.

De aceste prevederi beneficiază, o singură dată, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Comisia pentru administraţie a transmis plenului un raport de admitere la această iniţiativă legislativă.

Membrii acestei comisii de specialitate au apreciat că întemeierea unei gospodării în mediul rural prezintă unele particularităţi rezultate din prezenţa unor animale pe lângă casă, din lipsa reţelelor de alimentare curentă cu apă şi gaz, lipsa reţelelor de canalizare. Potrivit acestora, toate aceste particularităţi presupun, pe lângă construcţia casei şi prezenţa unor anexe gospodăreşti pentru animale, construcţii pentru adăpostul furajelor, drumuri de acces, lucru care face ca suprafaţa de 500 de metri pătraţi acordată, în prezent, prin Legea 15/2003, să fie insuficientă.

Proiectul va fi transmis, pentru dezbatere, Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Suprafeţele atribuite tinerilor pentru construirea unei case - 500-1000 mp în mediul rural.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Suprafeţele atribuite tinerilor pentru construirea unei case - 500-1000 mp în mediul rural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei