Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sondaj

USL, în cădere liberă în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

USL este în cădere liberă în municipiul Suceava. Cel puţin aşa relevă un studiu efectuat luna trecută, potrivit căruia PSD, PNL şi PC au pierdut teren serios faţă de alegerile parlamentare din decembrie anul trecut. Mai interesant este că nici partidele de opoziţie nu sunt într-o creştere spectaculoasă, mulţi dintre respondenţi neavând nici o opţiune în acest moment.

La întrebarea „Dacă mâine vor avea loc alegeri europarlamentare, cu ce partid aţi vota?”, cei mai mulţi s-au îndreptat spre PSD, 23% dintre cei intervievaţi. Dintre partidele aflate în arcul guvernamental doar PNL ar mai intra în calcule, cu 12% dintre opţiuni, în timp ce PC are un scor dezastruos, de numai 1%.

Cu alte cuvinte, USL adună doar 36% dintre voturi, cu mult sub scorul reuşit în urmă cu zece luni, când a adunat lejer peste 50%.

În schimb, PDL se află pe o linie oarecum constantă şi este în graţiile a 16% dintre alegătorii municipiului Suceava. Surprinzător este însă scorul mare pe care îl are Partidul Mişcarea Populară, care în numai câteva luni de la lansare a convins 5% din electoratul sucevean.

Pe linie de plutire se mai află PRM, cu 6% dintre opţiunile electorale, şi Partidul Poporului - Dan Diaconescu, care se află la pragul de 5%.

Sociologul Adrian Botezatu, doctor în geostrategie, consideră că marea surpriză vine de la Partidul Mişcarea Populară, iar acest scor de 5% se datorează în primul rând nemulţumiţilor din PDL, care au migrat spre această nouă formaţiune politică.

„Scăderea celor de la USL este firească, după ce au fost la guvernare un an şi jumătate, iar aşteptările populaţiei nu au fost satisfăcute. Oamenii au avut aşteptări mari de la USL, dar acestea nu s-au concretizat în mare parte, iar scăderea în sondaje este logică”, a explicat sociologul Adrian Botezatu.

Din punctul său de vedere, creşterea procentelor din dreptul PRM are ca izvor PP-DD. Mai exact, prin dispariţia televiziunii OTV, locomotiva celor de la PP-DD, aripa dură a votanţilor s-a reorientat către PRM.

 

Victor Ponta, favorit în sondajele pentru preşedinţia României

În ceea ce priveşte opţiunile de vot pentru funcţia de preşedinte al României, în cazul în care USL nu ar avea un candidat comun, actualul premier este cel mai apreciat. Conform sondajului, în municipiul Suceava, Victor Ponta se bucură de încredere a 22% dintre alegători, în timp ce Crin Antonescu este preferat de 13% dintre votanţi.

Pe locul trei se află candidatul PDL Cătălin Predoiu, cu 12%, în timp ce Corneliu Vadim Tudor este preferat de 9% dintre respondenţi.

Atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru cele de preşedinte, frapează numărul mare al persoanelor care şi-ar dori un partid sau un candidat dintr-o formaţiune politică alta decât cele existente sau care nu ştiu efectiv spre cine să-şi îndrepte atenţia.

Dacă pentru europarlamentare sunt 17% dintre suceveni care nu ştiu cu cine să voteze, la prezidenţiale procentul este ceva mai mic, 15%. Alegătorii suceveni care preferă un partid necunoscut pentru Parlamentul Europei sunt în proporţie de 15%, în timp ce 19% dintre cei intervievaţi preferă un candidat necunoscut pentru funcţia de preşedinte al României.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-7 septembrie de firma Hexis Consulting, pe un eşantion de 2.511 persoane, şi are o marjă de eroare de +/-2,5%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL, în cădere liberă în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
USL, în cădere liberă în municipiul Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daaaaa trimis de
( 8 oct 2013, 12:48:05
Daca ,la conducere sunt alti mafioti ,care l-au coptt si pe oaia perduta a PNL -,,prim taranu - gusatu'' LUNGU cum sa nu aiba de pierdud , mai ales cind vezi ca mafia e mai in floare la nivelu de sus. poate ca lungu va avea si el soarta lu' VOSGANIAN, DRAGNEA, FENECHIU.................... . Numai din afacerea Temica si cu Florconstruct si ar fi gata dosarelul
2.   -un alt partid "independent" trimis de
( 8 oct 2013, 14:14:26
-.eu as prefera un partid condus de Klaus Iohanes si Arafat (cel care a infiintat SMURD-ul si care isi face treaba pe unde se duce).Probabil atunci vom avea o ltfel de politica in Romania.Mi se par oameni care vorbesc putin si fac multe,nu ca cei care ii avem in fruntea tarii de la revolutie si nu ii mai schimba nimeni.

3.   Salcea,poarta spre vest?Nici la Buc nu mai zboara! trimis de
( 8 oct 2013, 16:22:04
Salcea, poarta spre vest!? Acum nici la Bucuresti nu mai zboara! Este totul inchis, ce sa mai vrem si sa asteptam, totul este distrus.
La aeroport s-au adunat fel de fel de mameluci care au facut gargara si au scuipat peste tot ca vor face si drege si ….se vede ce au facut.
Cum se laudau ca vor face din Salcea un aeroport international, nu numai pentru suceveni, dar si pentru botosaneni, cernauteni…

Sa speram ca se vor reface soselele, se va moderniza Aeroportul de la Salcea si orasul in intregime!
Daca se va intimpla asta, USL-ul nu va fi uitat de suceveni in veci, pentru binele facut.

Vom avea destui investitori, dar si turism in judetul nostru!.
4.   Talharit de idei printre pomanagii politici trimis de
( 9 oct 2013, 01:15:42
Cati din tara asta is niste putori penale ? Foarte putini restu ne blestemam viata. Sa ii mearga invers si "lu nea cucu" la tupeul lui securistu animalic. O doamne "vrem miscare" vrem sa traim vrem rezultate nu " jivine la butoane ordinare".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei