Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea către Băsescu:Un referendum pe tema Roşia Montană e binevenit;Rugăm să ne transmiteţi etapele

Marţi, 3 Septembrie 2013 (17:53:21)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care a arătat că este de acord cu referendumul propus de şeful statului pe tema Roşia Montană şi solicită acestuia să spună etapele demersului.

"Am trimis o scrisoare către preşedintele Traian Băsescu în care am arătat că sunt de acord cu referendumul pe tema Roşia Montană şi să spună care sunt etapele demersului", a precizat Zgonea.

El a mai arătat că dezbaterea în plenul Parlamentului a proiectului de lege privind Roşia Montană ar urma să aibă loc după referendum în cazul în care acesta s-ar organiza.

"Am luat notă de declaraţiile publice în care aţi anunţat disponibilitatea de a demara un referendum naţional privind realizarea proiectului de investiţii de la Roşia Montană. De asemenea, Guvernul României a transmis Parlamentului, spre dezbatere publică, un proiect de lege referitor la acelaşi subiect. Consider că demersul dumneavoastră de a organiza un referendum pe această temă este unul binevenit. Interesul public deosebit pentru acest proiect, care presupune demararea unei investiţii importante legate de resursele de aur din zona Roşia Montană, justifică consultarea cetăţenilor prin intermediul unui referendum. Prin urmare, vă adresez rugămintea de a ne transmite etapele pe care le aveţi în vedere pentru concretizarea demersului, respectiv organizarea referendumului naţional", se arată în scrisoarea deschisă adresată de Valeriu Zgonea preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor apreciază totodată că dezbaterea în Parlament a acestui proiect de lege ar putea avea loc după organizarea referendumului. "Vreau să vă asigur de susţinerea noastră, inclusiv în preluarea ulterioară în dezbaterea din Parlament a rezultatului acestui referendum, pentru integrarea sa în proiectul de lege privind Roşia Montană", se mai arată în scrisoarea deschisă adresată de Zgonea şefului statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la "Adevărul", că este în continuare un susţinător al mineritului, că promovarea prin lege a exploatării de la Roşia Montană este o dovadă de "laşitate" a Guvernului şi că el nu exclude opţiunea de a convoca un referendum pe acest subiect simultan cu europarlamentarele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea către Băsescu:Un referendum pe tema Roşia Montană e binevenit;Rugăm să ne transmiteţi etapele.
 Vizualizări articol: 1264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea către Băsescu:Un referendum pe tema Roşia Montană e binevenit;Rugăm să ne transmiteţi etapele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei