Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu a semnat acreditarea lui Vasile Soare ca ambasador în Federaţia Rusă

Marţi, 3 Septembrie 2013 (15:27:12)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele privind acreditarea lui Vasile Soare ca ambasador al României în Federaţia Rusă, a Andreei Păstârnac în Israel, a lui Ferdinand Nagy în Muntenegru, precum şi a lui Sorin Vasile în Armenia.

Informaţiile în acest sens sunt cuprinse într-un comunicat de marţi al Administraţiei Prezidenţiale.

Vasile Soare a primit în 18 iunie avizul comisiilor parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador al României la Moscova.

Soare, director în Centrala MAE la Direcţia Europa de Est şi Asia Centrală, a mai fost între 2002 şi 2008 ambasador al României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan.

Tot la şedinţa din 18 iunie, comisiile parlamentare de politică externă au avizat propunerea MAE ca Andreea Păstârnac să preia postul de ambasador al României în Israel.

Andreea Păstârnac a fost ambasador în Cipru în perioada 2006-2011. În vârstă de 45 de ani, Păstârnac este în prezent director general pentru Orientul Mijlociu în Centrala MAE şi a mai ocupat anterior funcţii de conducere în minister. Diplomat de carieră, ea are un doctorat în studii ebraice, vorbind şi limbile engleză şi franceză.

Ferdinand Nagy a primit la rândul său avizul pozitiv din partea comisiilor parlamentare de politică externă în 18 iunie.

El a fost din 2009 comisar general pentru expoziţiile mondiale, cu rang de subsecretar de stat în MAE. Ferdinand Nagy a mai fost anterior secretar general al Ministerului pentru IMM-uri, în perioada 2007-2009.

În perioada 2003-2005, a deţinut şi funcţia de comisar general al Secţiunii Române pentru EXPO 2005, cu rang de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, iar in perioadele 2001-2003 şi 2006-2007 a fost secretar general al Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Este absolvent al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti.

De asemenea, în 26 iunie a primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare de politică externă Sorin Vasile, propus de MAE pentru calitatea de ambasador al României în Armenia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu a semnat acreditarea lui Vasile Soare ca ambasador în Federaţia Rusă.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu a semnat acreditarea lui Vasile Soare ca ambasador în Federaţia Rusă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei