Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În curând reîncepe şcoala. Atât copiii cât şi părinţii îşi îndreaptă gândurile spre noul an şcolar. Se reinstalează emoţiile şi grijile, preocuparea pentru rechizite şi îmbrăcăminte ...

Trăirile şi implicările sunt diferite în funcţie de copil şi vârsta acestuia. Pentru copiii mici şi pentru părinţii lor intensitatea emoţiilor este mai mare. Cu cât experienţa şcolară este mai îndelungată, cu atât sentimentele sunt mai variate: unii copii aşteaptă şcoala cu nerăbdare, alţii sunt “nefericiţi” doar la ideea că aceasta reîncepe.

Familia poate să joace un rol important în diminuarea presiunii reînceperii şcolii şi în reintegrarea copilului în programul impus de şcoală, mai ales pentru acei copii care devin nostalgici la ideea încheierii vacanţei de vară. Discuţiile trebuie să fie încurajatoare, să accentueze secvenţele care fac plăcere copiilor, conversaţiile pot fi amuzante şi plăcute.

Copiii pot fi implicaţi în pregătirile specifice. Majoritatea sunt bucuroşi să participe la achiziţionarea rechizitelor şi accesoriilor pentru şcoală. Bucuria creşte dacă au posibilitatea să aleagă, dacă desenul de pe penar sau ghiozdan, de pe rigla sau coperta caietului este pe placul lor.

Copiii începători trăiesc intens momentul debutului şcolar. Majoritatea sunt bucuroşi şi nerăbdători, dar sunt şi copii speriaţi de nouă experienţă care îi aşteaptă. Cu toţii înţeleg că va avea loc o schimbare, dar nu o percep încă în amploarea ei.

Rolul familiei este să contureze o imagine pozitivă, să încurajeze, să stârnească curiozitatea copilului să sprijine acomodarea lui treptată. Este de dorit ca în prezenţa viitorului şcolar să fie evitate discuţiile nefavorabile şcolii, îndoielile părinţilor, nemulţumirile .... Dacă familia ajută copilul să se simtă “mare”, “important”, acesta va fi mai deschis, mai receptiv şi mai implicat.

Se ştie că părinţii au de obicei emoţii mai mari decât copiii lor. Este important că aceştia să le gestioneze corect, să nu încarce copilul inutil. Nu ajută cu nimic detalierea tuturor schimbărilor pe care le aduce şcoală în programul zilnic al copilului. Micul şcolar va descoperi treptat aceste lucruri (teme, notare, examinări, disciplină ...) şi îi va fi mult mai uşor să le accepte pe măsură ce acestea apar.

Să privim optimist acest nou an şcolar şi să începem pregătirile pentru debutul său în toate planurile: emoţional, fizic şi material. Copilul are nevoie să dezvolte aşteptări pozitive, să fie odihnit, relaxat şi încrezător şi să aibă pregătite toate acele lucruri necesare şcolii.

www.problemele-copilului-meu.ro   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou an şcolar.
 Vizualizări articol: 9279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un nou an şcolar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei