Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CFR Călători a avut în primul semestru pierderi de 31,6 milioane euro, în scădere

Marţi, 3 Septembrie 2013 (14:58:48)

CFR Călători a avut în primul semestru pierderi de 139 milioane lei (31,6 milioane euro), în scădere faţă de rezultatul negativ de 200 milioane lei raportat la jumătatea anului trecut, a anunţat marţi compania.

Evoluţia a fost determinată printre altele de reducerea unor linii neprofitabile sau cu slabă productivitate, scăderea consumului de motorină şi diminuarea cheltuielilor cu personalul prin scăderea numărului de angajaţi, de la 14.028 în 2012 la 13.891, fără concedieri colective, arată compania, într-un comunicat.

De asemenea, poziţia financiară a companiei în relaţia cu terţii s-a îmbunătăţit prin reducerea liniilor de credit cu 30,5 milioane lei faţă de începutul anului.

CFR Călători are ca obiectiv prioritar continuarea reducerii pierderilor şi urmăreşte, totodată, implementarea unei strategii pentru atragerea de fonduri europene, o premieră pentru companie.

"Situaţia financiară a companiei este afectată de pierderile şi datoriile acumulate istoric, a dependenţei de subvenţia insuficientă precum şi de plata cu întârziere de către acţionarul unic a facilităţilor acordate diverselor categorii sociale", menţionează CFR Călători în comunicat.

Compania mai arată că a lansat un program de adaptare a tarifelor la nevoile de transport în funcţie de sezon, navetă, zone turistice sau de interes local, şi că va continua acest program în a doua jumătate a anului, urmărind simplificarea ofertelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Călători a avut în primul semestru pierderi de 31,6 milioane euro, în scădere.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR Călători a avut în primul semestru pierderi de 31,6 milioane euro, în scădere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei