Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Primăria Suceava „pune tunurile” pe datornici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de săptămâna aceasta, Primăria Suceava dă startul unei ample campanii de recuperare a datoriilor de la populaţie şi de la agenţii economici, inclusiv prin executarea silită a rău-platnicilor.

Sumele pe care municipalitatea le are de recuperat în contul impozitelor şi taxelor neachitate sunt de aproape 500 de miliarde de lei vechi.

„De astăzi am dublat numărul de persoane care lucrează la serviciul de executare silită al Primăriei Suceava. Încă zece persoane din cadrul primăriei au fost mutate de la compartimentele în care lucrau, primind atribuţii de executare silită a datornicilor. Sperăm să accelerăm astfel recuperarea datoriilor”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cei care au „uitat” să îşi achite taxele şi impozitele timp de ani de zile se vor trezi cu reprezentanţii Primăriei Suceava la uşă sau chiar vor avea neplăcuta surpriză să vadă că li s-a pus poprire pe conturi şi pe veniturile lunare, precum salarii sau pensii.

„Avem baza de date de la Finanţe şi de la Pensii şi la nevoie nu vom ezita să facem poprire pe conturile firmelor, pe salarii sau pensii. Vom face tot ce este posibil pentru recuperarea datoriilor, pentru că avem mare nevoie de bani. Pe de o parte suntem presaţi de plata facturilor la gaz metan, pentru sumele garantate către E.ON, pe de altă parte trebuie să fim pregătiţi să avem cu ce plăti partea noastră din costurile de asigurare a apei calde şi căldurii din prima parte a iernii, până la punerea în funcţiune a noii centrale. Nu trebuie neglijate nici pregătirile pentru iarnă, pentru că trebuie să asigurăm din timp cantităţile de antiderapant necesare”, a explicat şeful municipalităţii sucevene, care a spus că se va implica şi el în activitatea de recuperare a datoriilor, în special de la agenţii economici mari.

„O parte din această sumă este datorată de agenţi economici care au intrat în faliment sau în insolvenţă şi este foarte greu de recuperat sau chiar imposibil în unele cazuri. Dar celelalte sume pot fi încasate şi vom face tot posibilul pentru ca acest lucru să se întâmple”, a adăugat Ion Lungu.

În total, municipalitatea suceveană are de încasat de la populaţie şi de la agenţii economici 49.638.145 lei, dar 42% din această sumă, adică 21.340.153 lei, este aferentă societăţilor care sunt în insolvenţă sau în faliment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava „pune tunurile” pe datornici.
 Vizualizări articol: 3064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Primăria Suceava „pune tunurile” pe datornici3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se leaga... trimis de
( 3 sep 2013, 12:24:17
Biserica de la Pompieri şi cea de la Cimitirul Pacea, sprijinite financiar de Primăria Suceava
1.1  RE: Se leaga... trimis de
( 3 sep 2013, 12:25:02
Aleşii locali suceveni au aprobat, la finele săptămânii trecute, un sprijin financiar de 40.000 lei (400 de milioane de lei vechi) pentru lucrări de pictură şi amenajare exterioară şi interioară a două biserici situate în zone „cheie” din municipiul Suceava.
2.   Observatii trimis de
( 3 sep 2013, 16:44:27
Desi se pare ca are logica afirmatia lui Lungu, este evident ca ar trebuii sa inceapa cu recuperarea sporirilor acordate ilegal, conform raportului Curtii de Conturi, chiar "doamnelor" angajate la primaria Suceava pe post de Lenute Udrea.
O sa scoata tov primar milionul de euro f repede.
3.   Datoriileprimariei Sv catre cetatenii bun-platnici trimis de
( 3 sep 2013, 16:53:24
Domnu primar, aveti energie si sange-n vena si va felicit pentru demararea acestei actiuni in forta de recuperare a datoriilor;dar am si eu o intrebare: Primaria pe care o conduceti nu are si ea niste datorii catre cetateni?Ma refer la cei care-si platesc impozitul si taxa pe gunoi si admira prin oras buruienile inalte de peste 2 metri care au inceput deja sa-si scuture samanta...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei