Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copil de patru ani, ucis de câini în Capitală

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Iniţial, oficiali din Poliţia Capitalei au declarat că incidentul a avut loc în Parcul Tei.

Ulterior, Primăria Sectorului 2 a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul în urma căruia un copil muşcat de câini şi-a pierdut viaţa a avut loc pe un teren proprietate privată, de pe strada Tuzla nr. 50, aparţinând SC Laguna Tei SRL.

Şase câini au fost ridicaţi de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei, unul dintre aceştia având urme de sânge, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Potrivit acestuia, copilul de patru ani a fost găsit mort în apropierea unei anexe a proprietăţii, într-o zonă greu accesibilă.

Răzvan Băncescu a spus că cei şase câini ridicaţi de pe proprietatea firmei din zona Parcului Tei vor rămâne în custodia ASPA până la finalizarea anchetei, urmând să se verifice dacă sunt înregistraţi. El a precizat că până săptămâna trecută nu figura niciun câine la adresa firmei, de pe strada Tuzla.

Coordonatorul de proiect de la ASPA a mai spus că, mai mult ca sigur, câinii ridicaţi vor fi eutanasiaţi.

Băncescu a precizat că ASPA răspunde de domeniul public, dar de această dată au fost strânşi câini de pe o proprietatea privată pentru că este o anchetă în derulare.

Răzvan Băncescu a adăugat că, cel mai probabil, câinii au atacat în haită, pentru a apăra proprietatea. El a precizat însă că acei câini nu aveau ce să caute acolo, iar gardul care împrejmuia proprietatea nu trebuia să permită accesul altor persoane.

Băncescu a mai spus că Poliţia trebuie să spună cine se face vinovat de această tragedie.

Răzvan Băncescu a mai spus că ASPA nu a mai avut până acum sesizări de pe strada unde a avut loc incidentul.

 

Şi fratele băieţelului omorât a fost atacat de câini

Bunica băiatului de patru ani ucis de câini în apropierea Parcului Tei din Capitală le-a spus anchetatorilor că a sunat la 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi, timp în care i-a aşteptat să se întoarcă de la joacă, au declarat, luni, surse din Poliţie.

Femeia a fost audiată de poliţişti, ea susţinând că luni a fost pentru prima dată în Parcul Tei împreună cu cei doi nepoţi, în vârstă de şase şi, respectiv, patru ani, în condiţiile în care părinţii celor doi copii locuiesc în alt cartier.

Aceasta le-a spus anchetatorilor că a ieşit cu cei doi nepoţi în parcul de lângă locuinţa ei şi s-a aşezat pe o bancă, lăsându-i pe cei mici să se joace în apropiere. În jurul orei 12.00, femeia a constatat că nepoţii au dispărut şi a avut, iniţial, intenţia să-i caute. Ulterior, aceasta a renunţat, gândindu-se că, dacă aceştia se întorc între timp şi nu o mai găsesc, vor intra în panică.

După aproximativ 20 de minute, băiatul de şase ani s-a întors singur şi a anunţat-o pe bunica lui că fratele său mai mic a fost prins de nişte câini.

Femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a plecat în grabă, împreună cu nepotul ei, la locul indicat de acesta.

Mai multe echipaje de poliţie venite la faţa locului l-au căutat pe băieţel, iniţial existând bănuiala că acesta a căzut în lacul din zona Parcului Tei.

Cadavrul a fost descoperit pe terenul unei societăţi comerciale, de unul dintre poliţişti, care a căutat împreună cu fratele băiatului de patru ani, acesta arătându-i zona în care au atacat câinii.

Potrivit poliţiştilor, nici bunica celor doi copii şi nici proprietarii terenului pe care s-a produs tragedia nu au fost puşi sub acuzare până în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de patru ani, ucis de câini în Capitală.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copil de patru ani, ucis de câini în Capitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 3 sep 2013, 12:30:05
-hei,cei care aparati toate javrele,nu aveti nimic de spus acum? Daca omora cineva un caine,sareati toti,dar daca a murit un copil ucis de caini,nu este nici o problema,nu?
2.   Cei mai buni prieteni ai câinilor! trimis de
( 3 sep 2013, 14:21:42
Pe unde umblați?
Nu de alta, dar aș vrea s-aud vreo explicație din aia de tip emo referitoare la grozăvia ce a avut loc.
Ceva cu psihologia potăii, cu vina bunicii sau poate chiar a copilului.
Sau poate copilul a atacat câinele și acesta a făcut uz de dreptul la legitimă apărare.
Ca să nu mai pomenesc faptul că victima încălcase teritoriul maidanezului, proaspăt marcat cu vreo două pișaturi care-i confirmă statutul de proprietar.
Faceți un efort de imaginație. Încercați să înțelegeți ce înseamnă să mori sfășiat de viu. Pe urmă  ☭ iți niscai comentarii.
3.   666 câini trimis de
( 3 sep 2013, 14:41:53
Mă miră faptul că bunica n-a fost pusă încă sub acuzare. Pooliţia asta doarme? "Cel mai probabil, câinii au atacat în haită, să apere proprietatea". Aha, deci există şi o minimă posibilitate ca acei câini să fi atacat pentru că sunt animale carnivore, periculoase şi au găsit o victimă cu mai puţine şanse de a se apăra?! Conform lui Băncescu, victima e vinovată. Păcat că nu mai poate fi dată în urmărire generală. Ce să vezi, victima a murit, câinii acţionând în "legitimă apărare" a burdihanului proprietarului. Aşteptăm, în urma acestei morţi oribile a acelui copil, ca tovarăşul Cianură de Potasiu să ia unele măsuri mai favorabile populaţiei ce l-a votat. Măcar să aibă pe cine otrăvi cu cianurile Roşiei Montana! Botniţă câinilor! Că haitei de pooliticieni...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei