Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii PNL cer o deplasare la Roşia Montană a membrilor comisiilor de industii şi economică

Marţi, 3 Septembrie 2013 (14:26:11)

Parlamentarii PNL care fac parte din Comisia pentru industrii şi servicii şi din Comisia pentru politică economică au solicitat, marţi, organizarea unei deplasări la Roşia Montană a membrilor celor două comisii permanente, potrivit unui comunicat al grupului liberal din Camera Deputaţilor.

Conform sursei citate, propunerile reprezentanților PNL au fost înaintate preşedinților celor două comisii, urmând ca în prima şedinţă de lucru să fie luată o hotărâre pe această temă.

Solicitarea vine în contextul viitoarelor dezbateri parlamentare pe marginea proiectului de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană, proiect trimis de Guvern Parlamentului, se menţionează în comunicat.

"Având în vedere impactul economico-social major al acestui proiect, precum şi implicaţiile asupra mediului, considerăm oportună şi necesară organizarea unei deplasări la faţa locului pentru o corectă informare a membrilor acestor comisii în legătură cu această problematică. Este important ca această vizită de informare să aibă loc înainte ca acest proiect să ajungă în dezbaterea comisiilor de specialitate pentru a se putea lua o decizie documentată şi corect argumentată ca urmare a consultării cu factorii locali implicaţi şi, foarte important, cu comunitatea din zonă", se arată în adresa depusă la secretariatele celor două comisii și semnată de către deputaţii PNL membri ai acestora.

Potrivit comunicatului transmis de grupul PNL din Camera Deputaților, parlamentarii liberali consideră că, "în calitatea sa de for decizional şi având în vedere importanţa naţională a acestui proiect", Parlamentul, prin comisiile sale de specialitate în analiza acestui act normativ "are responsabilitatea de a se pronunţa în cunoştinţă de cauză, după o documentare temeinică şi nemijlocită".

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa din 27 august a Guvernului. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii PNL cer o deplasare la Roşia Montană a membrilor comisiilor de industii şi economică.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii PNL cer o deplasare la Roşia Montană a membrilor comisiilor de industii şi economică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei