Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 204 (5411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Silaghi şi Hellvig merg la PE, în locul lui Buşoi şi Mănescu

Marţi, 3 Septembrie 2013 (14:25:40)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputaţilor pentru a merge la Parlamentul European, ei completând astfel locurile vacantate de Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu.

"Motivul (demisiei lui Silaghi şi Hellvig din Camera Deputaţilor - n.r.) este unul simplu: cum ştiţi, prin plecarea din Parlamentul European a domnului Cristian Buşoi şi a doamnei Ramona Mănescu s-au vacantat două locuri care în mod normal sunt completate cu colegi de pe liste - cei care doresc să folosească această candidatură, pentru că am avut şi colegi care erau pe liste şi nu au dorit. Domnul Silaghi se afla pe această listă, domnul Hellvig se afla pe această listă, merg în Parlamentul European", a spus Antonescu.

El a precizat că situaţia juridică a lui Ovidiu Silaghi nu va fi în niciun fel influenţată de această plecare la Parlamentul European, întrucât această instituţie are aceleaşi reguli ca şi Parlamentul României.

"Dacă în legătură cu domnul Silaghi există întrebarea privitoare la situaţia sa juridică, nu are niciun fel de influenţă. Parlamentul European are aceleaşi reguli ca şi Parlamentul României. În niciun fel prezenţa sa în Parlamentul European nu va obstrucţiona sau întârzia demersurile pe care DNA sau altcineva doreşte să le facă în cazul său", a spus Antonescu.

El a mai spus că solicitarea aflată acum la Parlamentul român în ceea ce-l priveşte pe Silaghi va merge la Parlamentul European.

Surse liberale declarau anterior pentru MEDIAFAX că Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig ar urma să preia cele două mandate de europarlamentar rămase vacante după ce doi dintre deputaţii liberali în PE au preluat funcţii publice în România.

Liberalii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat marţi din Camera Deputaţilor, anunţul în acest sens fiind făcut, în plen, de preşedintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.

PNL trebuie să desemneze înlocuitori în PE pentru Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu, după ce aceştia au preluat în România funcţiile de preşedinte al CNAS, respectiv de ministru al Transporturilor.

Luni, conducerea Camerei Deputaţilor decisese să trimită Comisiei juridice cererea procurorului general în privinţa urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat, în 19 august, Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.

Şeful DNA a cerut în aceeaşi zi procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Eduard Hellvig se află în proces cu ANI, după ce a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

În noiembrie 2012, Eduard Hellvig, la acea dată ministru al Dezvoltării Regionale şi Tursimului, declara că acuzaţiile care i se aduc de către ANI sunt "o mizerie", că motivul atacurilor la adresa sa este legat de funcţia pe care o deţine în PNL şi de faptul că se doreşte ca USL să piardă parlamentarele din 2012 şi prezidenţialele din 2014.

Curtea de Apel Bucureşti a respins în aprilie contestaţia secretarului general al PNL, Eduard Hellvig, privind raportul ANI conform căruia s-ar fi aflat în incompatiblitate cât timp a fost ministru al Dezvoltării, acesta anunţând că merge mai departe cu procesul, despre care spunea că este instrumentat politic.

Hellvig nu a depus încă recursul, deoarece nu i-a fost comunicată motivarea deciziei CAB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Silaghi şi Hellvig merg la PE, în locul lui Buşoi şi Mănescu.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Silaghi şi Hellvig merg la PE, în locul lui Buşoi şi Mănescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei