Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 167 (5374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFE:Acuzaţiile privind "copy-paste" în documentul cadru 2014-2020 distorsionează imaginea procesului

Luni, 22 Iulie 2013 (15:59:32)

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) susţine că acuzaţiile privind preluarea în proiectul Acordului de Parteneriat pentru 2014-2020 prin "copy-paste" a recomandărilor de ţară elaborate de Comisia Europeană distorsionează imaginea reală a dialogului cu Bruxelles-ul pe acest document.

Potrivit MFE, preluarea recomandărilor de ţară relevante este una dintre cerinţele privind elaborarea acestui document cadru.

"Informaţiile apărute în mass-media în ultimele zile, prin care li se reproşează autorităţilor române ca au inclus «copy-paste» recomandările specifice de ţară în documentul consultativ pentru Acordul de Parteneriat distorsionează imaginea acestui proces, în condiţiile în care preluarea recomandărilor relevante în documentul consultativ a fost una dintre cerinţele formei preliminare a modelului de Acord de Parteneriat", susţine Ministerul Fondurilor Europene într-un comunicat remis luni agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene precizează că Acordul de Parteneriat pentru 2014-2040 urmează să fie transmis Comisiei de către autorităţile române în toamna acestui an.

"Până la momentul transmiterii Acordului de Parteneriat pentru 2014-2020, autorităţile române şi serviciile Comisiei Europene poartă un dialog informal care constă în întâlniri şi schimb de corespondenţă. Schimbul de opinii dintre autorităţile române şi serviciile Comisiei este unul constructiv şi, ca urmare a discuţiilor purtate în cadrul dialogului informal, documentul consultativ va fi revizuit conform concluziilor agreate de ambele părţi", afirmă MFE.

Potrivit Ministerului, documentul consultativ pentru Acordul de Parteneriat pentru 2014-2020 reprezintă un prim punct de plecare în construirea dialogului cu Comisia şi demararea negocierilor informale, astfel încât autorităţile romîne să primească încă din stadiu incipient al elaborării recomandările şi orientările Comisiei.

"Menţionăm că reprezentanţii Comisiei Europene au apreciat public transmiterea din timp a acestui document de către România. Totodată, subliniem că discuţiile cu serviciile Comisiei au loc în cadrul unui dialog informal deoarece la nivel european nu au fost adoptate încă regulamentele care vor reglementa viitorul exerciţiu financiar", se mai arată în comunicatul MFE.

Comisia Europeană a atenţionat Guvernul, potrivit unui document oficial obţinut săptămâna trecută de MEDIAFAX, că proiectul Acordului de Parteneriat transmis către Bruxelles, care va reglementa modul de utilizare a banilor comunitari pentru 2014-2020, este incoerent şi fără priorităţi clare, solicitând ca documentul să fie refăcut "peste vară", până în luna septembrie.

Avertismentul a fost notat de către reprezentanţa permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, care i-a atenţionat mai departe pe reprezentanţii Guvernului de la Bucureşti că o eventuală respingere a acestui proiect de către Comisia Europeană, în urma consultărilor inter-servicii care vor avea loc, riscă să conducă la întârzieri în adoptarea viitoarelor programe operaţionale şi în implementarea lor chiar de la începutul anului viitor, fapt ce ar crea noi probleme în absorbţia fondurilor europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFE:Acuzaţiile privind "copy-paste" în documentul cadru 2014-2020 distorsionează imaginea procesului.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFE:Acuzaţiile privind "copy-paste" în documentul cadru 2014-2020 distorsionează imaginea procesului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei