Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 167 (5374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 1.400 de candidaţi înscrişi la UMF Târgu Mureş, fiind disponibile 450 de locuri bugetate

Luni, 22 Iulie 2013 (15:20:46)

Peste 1.400 de candidaţi s-au înscris, în acest an, pentru a ocupa cele 450 de locuri bugetate disponibile la facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, la specializările Medicină şi Medicină Dentară în limba română fiind peste patru candidaţi pe un loc.

Înscrierile la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş s-au încheiat duminică, iar potrivit datelor postate, luni, pe site-ul universităţii, care înregistrează, de obicei, cea mai mare concurenţă dintre instituţiile de învăţământ superior din oraş, în acest an s-au înscris 1.604 candidaţi, din care 1.417 îşi dispută cele 450 de locuri bugetate scoase la concurs, din care 10 sunt ocupate deja de elevii olimpici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anul trecut, pe acelaşi număr de locuri bugetate s-au înscris 1.325 de candidaţi.

În acest an, cei mai mulţi dintre concurenţi se înregistrează la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină, unde sunt scoase la concurs 135 de locuri bugetate la linia română şi 135 la linia maghiară şi s-au înscris 559 de concurenţi la română şi 294 la maghiară. Dintre aceste locuri, nouă au fost deja ocupate de olimpicii la română şi unul de un olimpic la maghiară, a precizat rectorul universităţii, Leonard Azamfirei. Astfel, la Medicină în limba română concurenţa este de peste patru candidaţi pe un loc.

Tot în cadrul Facultăţii de Medicină, sunt scoase la concurs zece locuri bugetate la Medicină Militară, pentru care se vor întrece 32 de candidaţi.

La Asistenţă Medicală Generală sunt disponibile 15 locuri bugetate la română şi 15 bugetate la maghiară, care vor fi disputate de 104 candidaţi la română şi 41 la maghiară.

La Facultatea de Medicină Dentară, numărul locurilor bugetate este de 35 pentru linia română şi 35 pentru linia maghiară, fiind înscrişi 152 de candidaţi la română şi 83 la maghiară, adică peste patru concurenţi pe un loc, la linia română.

Tot câte 35 de locuri bugetate sunt şi pentru cele două linii ale Facultăţii de Farmacie, unde sunt 74 de candidaţi la română şi 78 la maghiară.

Totodată, la admiterea din această sesiune de la UMF Târgu Mureş sunt oferite, la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină, 80 de locuri cu taxă (8.000 de lei anual), la Asistenţă Medicală Generală - 70 de locuri cu taxă (4.000 de lei pe an), la Nutriţie şi dietetică, precum şi la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare există câte 50 de locuri cu taxă, în timp ce la Educaţie Fizică şi sport sunt scoase la concurs 40 de locuri cu taxă (4.000 de lei pe an).

La Facultatea de Medicină Dentară, mai sunt 60 de locuri cu taxă - 30 la Medicină dentară, unde taxa anuală este de 8.000 de lei pe an, şi 30 la Tehnică dentară, unde taxa este de 4.000 de lei anual, iar la Facultatea de Farmacie - 120 de locuri cu taxă, din care 80 la Farmacie, unde taxa este de 8.000 de lei pe an, şi 40 la Asistenţă de farmacie, unde taxa este de 4.000 de lei anual.

Cele 50 de locuri cu taxă la Medicină în limba engleză (5.000 de euro pe an) urmează să fie scoase la concurs în sesiunea din septembrie.

Admiterea la UMF va avea loc de miercuri până vineri.

La programele de studii Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, la fel ca în 2012, proba scrisă va consta dintr-un test grilă, a cărui pondere este de 90 la sută din media finală de admitere, iar media de bacalaureat va avea o pondere de 10 la sută din media finală. La programul Educaţie fizică şi sportivă, 90 la sută din media de admitere o va reprezenta media probei de aptitudini sportive generale, iar media examenului de bacalaureat va avea o pondere de 10 la sută.

Pentru programele Asistenţă medicală generală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Asistenţă de farmacie, proba scrisă şi media de la examenul de bacalaureat vor avea o pondere de 50 la sută din media finală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.400 de candidaţi înscrişi la UMF Târgu Mureş, fiind disponibile 450 de locuri bugetate.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.400 de candidaţi înscrişi la UMF Târgu Mureş, fiind disponibile 450 de locuri bugetate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei