Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Experţii Comisiei de la Veneţia au cerut ca întâlnirile pe revizuire să fie confidenţiale

Joi, 4 Iulie 2013 (13:59:41)

Experţii Comisiei de la Veneţia, care se află joi şi vineri la Bucureşti, au cerut ca întâlnirile pe care le vor avea pe tema revizuirii Constituţiei "să aibă caracter confidenţial", conform unui comunicat al Senatului remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, experţii Comisiei de la Veneţia fac joi şi vineri o vizită în România.

Astfel, joi reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vor avea, începând cu ora 16.00, consultări cu membrii grupurilor parlamentare din Parlamentul României, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea o întâlnire cu membrii CSM, de la ora 10.00 cu Asociaţiile Profesionale ale Magistraţilor.

De asemenea, vineri, de la ora 11.00, este stabilită o discuţie între membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia şi membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei României.

"Subliniem faptul că delegaţia de la Veneţia şi-a exprimat dorinţa ca întâlnirile cu oficialităţile din România să aibă caracter confidenţial. Astfel, evenimentul având loc în perioada vacanţei parlamentare, accesul mass media va fi limitat şi se va efectua prin intermediul Biroului de presă al Senatului", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, "la finalul întâlnirii de vineri, 5 iulie 2013, vor avea loc declaraţii de presă".

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, declara, în 19 iunie, că o primă discuţie cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia în legătură cu proiectul de modificare a Legii fundamentale va avea loc în 4-5 iulie, însă nu este nevoie de "calitatea de cenzor" a acestui for.

"Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia sunt aşteptaţi undeva în 4-5 iulie, ca să avem o discuţie asupra proiectului. Noi nu avem nicio emoţie, privim această discuţie cu Comisia de la Veneţia şi cu oricare altă instituţie internaţională amatoare să discute Constituţia României, profesionist în esenţa ei, ca pe ocazia de a avea nişte sugestii care ne-au scăpat. (…)Nu avem însă niciun fel de dubiu, nu este nevoie de calitatea de cenzor nici a Comisiei de la Veneţia, nici a altcuiva, pentru că nu avem şi nu ne poate indica nimeni de bună credinţă şi raţional vreun articol discutabil sub aspectul democraţiei, statului de drept, drepturilor fundamentale ale omului şi cetăţeanului", declara Antonescu.

La rândul său, senatorul PNL Tudor Chiuariu declara, tot în 19 iunie, că din partea Comisiei de la Veneţia va exista un punct de vedere oficial în luna octombrie, însă până atunci partea română va putea cunoaşte conţinutul draft-ului.

"După discuţiile pe care le vom avea, specialiştii Comisiei de la Veneţia care vor veni la Bucureşti, vor întocmi un draft de opinie, un proiect de opinie, care va fi supus aprobării întrunirii Comisiei de la Veneţia, care va avea loc în octombrie. Tocmai ca noi să mergem înainte cu acest calendar, aşa cum s-a procedat şi la revizuirea din 2003, proiectul de opinie ne va fi făcut cunoscut înainte, pentru eventuale retuşări, rearanjări, în conformitate cu acesta", a susţinut Chiuariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Experţii Comisiei de la Veneţia au cerut ca întâlnirile pe revizuire să fie confidenţiale.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Experţii Comisiei de la Veneţia au cerut ca întâlnirile pe revizuire să fie confidenţiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei