Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Cu certitudine avem o scădere de populaţie; Populaţia scade ca urmare a natalităţii scăzute

Joi, 4 Iulie 2013 (15:43:23)

Preşedintele Traian Băsescu a admis, joi, că România a înregistrat "cu certitudine" o scădere a populaţiei, el arătând că, deocamdată, se merge pe cifrele anterioare ultimului recensământ.

"Recensământul face o situaţie a populaţiei care locuieşte în România, nu a celor milioane de majori care sunt în afara frontierelor", a precizat Băsescu.

El a arătat că nu este vorba de o scădere îngrijorătoare a populaţiei, întrucât recensământul a şi fost boicotat.

Întrebat dacă cifra populaţiei este îngrijorătoare şi dacă apreciază că aceasta a scăzut dramatic, şeful statului a răspuns: "Nu, pentru că referendumul, dacă vă aduceţi aminte, a fost şi boicotat, Aduceţi-vă aminte de apelul de a nu da actele, de a nu participa la acest recensământ".

Preşedintele a menţionat că recensământul este foarte important pentru că funcţie de el România are numărul de locuri în Parlament, are numărul de voturi în Consiliul European şi în Consiliile Uniunii Europene, dar a subliniat că, deocamdată, se merge pe cifrele anterioare acestui recensământ.

Băsescu a admis, joi, însă, că România a înregistrat "cu certitudine" o scădere a populaţiei.

"Cu certitudine însă avem o scădere de populaţie, chiar dacă la evidenţa populaţiei populaţia majoră este într-o uşoară creştere, dacă aţi observat, în ultimii ani, pentru că au intrat aşa-numiţii decreţei la vârsta de peste 18 ani. Dar pe fond populaţia scade ca urmare a natalităţii scăzute", a spus Băsescu.

Populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, faţă de recensământul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului 2011, anunţate joi de Institutul Naţional de Statistică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Cu certitudine avem o scădere de populaţie; Populaţia scade ca urmare a natalităţii scăzute.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Cu certitudine avem o scădere de populaţie; Populaţia scade ca urmare a natalităţii scăzute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO IN CURAND VOR MAI RAMANE DOAR BUGETARII trimis de
( 4 iul 2013, 16:16:11
Pai daca ii mai vine vreo idee lui Ponta sau Crinut pleaca si cei care au ramas...pensionarii atat!"sustineti sistemul bugetar de stat bagati bani"iar restu poa sa crapeeee!totule un mare faliment...constructii,aliment in institutiile publice de stat mere treaba se vine la 9 si se pleaca la 2!banii curg vechimea mere!...am plecat cu sotia in Belgia..de ce oare?am ramas fara servici,iar alta sansa nu am avut...sa traiasca ponta base si crinu ca pentru mine toti is o apa si-un pamant!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei