Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Lansare de carte

„(R)umori”, la Cafenea & Ceainărie „Sakura”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Cafenea & Ceainărie „Sakura” din municipiul Suceava a avut loc, cu câteva zile în urmă, lansarea volumului „(R)umori”, semnat de dr. Răzvan Constantinescu, medic primar gastroenterologie şi medicină internă, şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi.

 

Un mediu generos şi receptiv activităţilor culturale

Evenimentul, care înscrie pe lista spaţiilor neconvenţionale din urbe încă un obiectiv cu disponibilităţi culturale, a creat atmosfera propice (dorită şi propusă de unii dintre participanţi) instituirii unui cenaclu, o cafenea artistică - literară care să găzduiască evenimente menite să dezmorţească şi să anime viaţa culturală a Sucevei.

Aceasta a fost şi prima remarcă pe care a făcut-o invitatul manifestării, editorul şi prefaţatorul volumului, scriitorul şi publicistului ieşean Liviu Antonesei, care a subliniat că într-un astfel de mediu generos şi receptiv activităţilor culturale se simte ca acasă.

Atmosfera destinsă şi amicală a fost accentuată şi de întâlnirea celor doi oaspeţi ieşeni cu prietenii lor din Suceava, scriitori, artişti, jurnalişti, cunoştinţe vechi sau, în cazul dr. Răzvan Constantinescu, colegi de breaslă şi foşti pacienţi.

 

„O carte vie”, alcătuită din „texte spontane”

Apariţia acestei cărţi, aşa cum a spus Liviu Antonesei, a fost provocată de o prietenă comună din Germania, care a adunat postările şi comentariile de pe Facebook ale dr. Răzvan Constantinescu, foarte activ pe această platformă de comunicare, pe care le-a trimis editorului.

„Mi-a plăcut acest lucru şi am scris o prefaţă”, a precizat el, spunând că a rezultat „o carte vie”, o carte alcătuită din „texte spontane”, preluate de pe Facebook, texte pe care autorul le redactează cu grijă înainte de a le lansa în spaţiul virtual.

Cartea, care are peste 400 de pagini, cuprinde două secţiuni, „GastroPolitice” şi „(R)umori”, textele nefiind, aşa cum a declarat autorul, aranjate „într-o ordine cronologică, ci într-o ordine logică”.

 

Un medic revoltat de situaţia din medicina românească

Jurnalistul şi realizatorul TV Doru Popovici, care l-a avut ca invitat pe dr. Răzvan Constantinescu în emisiunea „Dans pe sârmă”, a spus că l-a cunoscut pe acesta ca „un medic revoltat de situaţia din medicina românească”, nebănuind atunci că-l va reîntâlni în scut timp şi în calitate de autor de carte.

Ca unul care a avut acces la versiunea iniţială a cărţii, Doru Popovici a spus că aceasta i-a oferit „o lectură absolut pasionantă”.

Graficianul şi jurnalistul Mihai Pînzaru PIM, care la solicitarea unei prietene i-a  făcut un portret autorului, fără să-l cunoască, după o fotografie („un portret-robot”, cum a spus el), l-a felicitat pentru carte şi, pentru a fi în ton cu interiorul şi denumirea niponă al ceainăriei, a rostit un haiku, stârnindu-l astfel pe poetul Ion Cozmei, care a ticluit pe loc următorul catren: „Cunoscând ce-nseamnă hidra / Şi aşteptând tortul miresei, / În loc de Răzvan şi Vidra, / Văd Răzvan şi Antonesei”.

 

„Un reality-show livresc retrospectiv inedit”

Cartea, care, aşa cum a mărturisit autorul, a constituit pentru el „cea mai mare surpriză din viaţă”, este ca „un reality-show livresc retrospectiv inedit”, ca „un film în timp real” care cuprinde cu precădere dialoguri în spaţiul virtual, dar şi o serie de interviuri.

Referindu-se la platforma Facebook, dr. Răzvan Constantinescu a spus că dacă „unii manifestă dispreţ faţă de această reţea de comunicare, alţii o folosesc pentru schimbul activ de idei”. „Nu veţi găsi în această carte numai politică şi sistem sanitar - a precizat el - ci veţi găsi şi muzică, şi literatură, şi foarte mult umor”.

Ceea ce au remarcat toţi cei care au participat la eveniment a fost faptul că dr. Răzvan Constantinescu este un om de atitudine, un om care nu practică critica gratuită, ci unul care-şi exprimă opiniile argumentat, oferind totodată şi soluţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „(R)umori”, la Cafenea & Ceainărie „Sakura”.
 Vizualizări articol: 3537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
„(R)umori”, la Cafenea & Ceainărie „Sakura”5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei