Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Destinaţia fondurilor

Lungu, nemulţumit că banii daţi la Termica nu au ajuns la salariaţii disponibilizaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Foştii salariaţi de la Termica disponibilizaţi vara aceasta nu ar mai fi avut motive să protesteze în stradă dacă banii veniţi de la primărie nu ar fi fost utilizaţi în alte scopuri. Aceasta este opinia primarului Sucevei, Ion Lungu, care şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de faptul că în loc să fie date plăţile compensatorii, au fost cumpărate certificate verzi: „Primăria Suceava a dat 65 de miliarde de lei vechi către Termica, bani din care puteau fi achitate şi plăţile compensatorii la toţi salariaţii. S-a luat însă o decizie care nu consider că era o prioritate, să se cumpere acele certificate verzi, fără de care Termica risca să primească nişte penalităţi. Pe de altă parte, era iminentă intrarea societăţii de termoficare în insolvenţă, încât amenzile ar fi fost suspendate pe perioada insolvenţei”.

Şeful municipalităţii sucevene a solicitat administratorilor judiciari de la Termica, în prezent aflată în insolvenţă, să aibă în grijă şi asigurarea plăţilor compensatorii pe programul colectiv de muncă al salariaţilor de la Termica.

„Îmi pare rău că ceea ce am stabilit cu reprezentanţii conducerii Termica şi Consiliul de Administraţie al societăţii, dar şi cu reprezentanţii salariaţilor, nu s-a dus la bun sfârşit, pentru că astăzi, salariaţii disponibilizaţi ar fi fost cu plăţile la zi. Primăria şi-a făcut datoria cu vârf şi îndesat. Din cele peste 300 de miliarde date în acest an, erau 65 de miliarde lei vechi din care puteau fi date şi plăţile compensatorii, pentru că nu erau plăţi la subvenţii la cărbune”, a adăugat edilul sucevean, care a avut discuţii pe această temă şi cu reprezentanţii celor disponibilizaţi.

Referitor la compensările de la Guvern, Ion Lungu a precizat că săptămâna trecută a fost la Bucureşti tocmai pentru a discuta pe această temă.

„Problema este blocată la Ministerul de Finanţe, pentru că se aşteaptă o rectificare la nivel naţional. Sunt mai multe solicitări pe aceeaşi temă, trei societăţi de termoficare – Suceava, Brăila şi Oneşti, iar altele trei urmează să depună solicitări pentru acordarea de plăţi compensatorii– Bacău, Oradea şi Timişoara. Este nevoie de o decizie colectivă la nivel de Guvern referitor la adaosul de completare. Oamenii de la Termica nu au nici o vină că nu mai merge societatea, acolo este o problemă de sistem. Dar este dureros să ai 50 de ani şi să devii şomer”, a adăugat Ion Lungu.

Una din propunerile făcute de primarul Sucevei către administratorii judiciari de la Termica este ca, din datoriile pe care le va mai acumula municipalitatea către Termica până la finele anului, din diferenţele la gigacalorie, la consumul de apă caldă şi la cel de căldură, să fie date plăţi compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu, nemulţumit că banii daţi la Termica nu au ajuns la salariaţii disponibilizaţi.
 Vizualizări articol: 2083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lungu, nemulţumit că banii daţi la Termica nu au ajuns la salariaţii disponibilizaţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Termica SA trimis de
( 4 iul 2013, 11:22:52
Cei care produc energia electrica si polueaza cu CO2 primeau certificate de emisii de gaze.Un certificat de emisii de gaze cu efect de seră conferă dreptul de a emite o tonă de dioxid de carbon echivalent într-o perioadă definită.CET-urile primeau aceste certificate gratis, dar trebuiau să le valorifice în bani care să fie investiţi în proiecte de retehnologizare în domeniul protecţiei mediului. Ce au făcut marii poluatori?! Ce fac de regulă companiile de stat conduse de manageri numiţi politic. Au investit - dacă se poate spune aşa - enormele sume provenite din comercializarea certificatelor CO2 în campaniile electorale (a se vedea cazul Mintia, din decembrie 2010), pentru sponsorizarea echipelor de fotbal, pentru prime şi bonusuri la salariile conducerii societăţilor, pentru achiziţionarea de maşini luxoase şi mobilier scump pentru birouri.

2.   Termica SA trimis de
( 4 iul 2013, 11:34:18
*Termica Suceava a vandut certificate de emisii de gaze cu efect de sera de 487.273 de euro in 2010.
*Termica Suceava a vandut, in luna mai 2011, certificate de emisii de gaze cu efect de sera in valoare de 1,63 milioane de euro .
*Managerul Termica SA Suceava, Silviu Gemanari, a declarat ca a gajat cu 197.000 de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, in valoare de aproximativ 12 milioane de lei, achizitionarea a 29.300 de tone de carbune necesar functionarii centralei electro-termice pentru iarna viitoare.
*Termica a cumparatin 2013 certificate verzi de 6,5 milioane lei.
Ca or fi certificate verzi sau certificate de emisii de gaze nu mai conteaza(desi e mare diferenta intre ele)..Asistam la o adevarata sarabanda a certificatelor de toate felurile care se vand si se cumpara cu voiosie mare.Ce s-o fi facut cu sumele imense obtinute din vanzarea acestor certificate?

3.   Termica SA trimis de
( 4 iul 2013, 11:48:03
Mi-e greu sa cred ca primarul Lungu nu a stiut ce s-a facut cu cei 65 miliarde de lei dati de primarie la Cet.Mai ales ca in Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. TERMICA SA Suceava sunt următorii consilieri locali:
GROSAR Alexandru - Cornel
ROIBU Marcel - Dan
MOCANU Vasile
ARĂMESCU Adrian
TĂTĂRANU Costel

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei