Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFE: Împrumut de 1,3 miliarde lei din Trezorerie pentru beneficiarii de fonduri UE

Joi, 4 Iulie 2013 (17:10:57)

Un împrumut de 1,3 miliarde de lei de la Trezoreria Statului pentru plata internă a facturilor către beneficiarii de proiecte cu fonduri UE a fost aprobat, joi, de Guvernul României.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, banii vor fi puşi la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale pentru plăţile către beneficiari.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de finanţări contractate prin intermediul a cinci programe: Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (450 milioane lei), Programul Operaţional Sectorial Mediu (350 milioane lei), Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (270 milioane lei), Programul Operaţional Regional, respectiv Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

"Alocarea de noi fonduri demonstrează angajamentul ferm al Guvernului de a susţine în continuare implementarea proiectelor finanţate din fondurile UE. În acelaşi timp, noul împrumut sprijină majorarea ratei de absorbţie deoarece banii achitaţi beneficiarilor vor fi rambursaţi României de către Comisia Europeană după ce vor fi transmise documentele necesare", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform sursei citate.

Potrivit datelor centralizate de MFE, la 30 iunie rata de absorbție pe fondurile de coeziune era de 15,3% raportat la rambursările făcute de Comisia Europeană, de 18,4% în funcţie de declaraţiile de cheltuieli transmise de autorităţile române la Bruxelles şi de 27,67% raportat la plăţile efective către beneficiari. Procentul de 27,67% este calculat prin cumularea rambursărilor Comisiei şi plăţilor interne din Trezorerie.

România este pe ultimul loc în UE la rata de absorbţie a fondurilor de coeziune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFE: Împrumut de 1,3 miliarde lei din Trezorerie pentru beneficiarii de fonduri UE.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFE: Împrumut de 1,3 miliarde lei din Trezorerie pentru beneficiarii de fonduri UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei