Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PPDD: Vom ataca la CC scăderea pragului la referendum dacă va trece şi de Cameră

Miercuri, 22 Mai 2013 (14:48:08)

PPDD va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege de scădere la 30% a pragului de participare la urne pentru validarea referendumului dacă acesta va trece în aceeaşi formă şi de Camera Deputaţilor, a anunţat, miercuri, Haralambie Vochiţoiu, liderul grupului PPDD de la Senat.

"Nu fuga de popor, ci întoarcerea către popor este soluţia în acest moment. Noi credem că într-o democraţie participativă nu poţi exclude de la actul exercitării puterii 70% dintre români. Ieri (marţi - n.r.), în Senatul României, actuala putere USL, care se laudă cu un procent în sondaje şi alegeri de 70%, nu a fost convinsă că poate aduce la urne 50% din populaţia României şi a forţat scăderea pragului la referendum la 30%", a afirmat Vochiţoiu, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că această lege este "un prim mare derapaj de la democraţie" al actualei majorităţi.

"Dacă s-a ajuns în România după 23 de ani de politică şi exprimare a politicienilor la faptul că populaţia nu mai are un apetit de participare la viaţa publică, asta se datorează politicienilor, nu românilor", a mai spus liderul grupului PPDD.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, cu 92 de voturi "pentru" şi 29 "împotrivă" iniţiativa legislativă care modifică Legea referendumului în sensul reducerii pragului de prezenţă la acest tip de scrutin la 30%, dar şi introducerea condiţiei unui vot de 25% din alegători pentru validarea rezultatelor.

Senatorii au adoptat iniţiativa legislativă semnată de Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Bogdan Ciucă, în ceea ce priveşte legea referedumului.

Propunerea legislativă urmează să fie supusă votului final la Camera Deputaţilor şi reduce pragul de prezenţă la referendumuri de la 50% la 30%. Totodată, proiectul introduce condiţia unui vot de minim 25% pentru una dintre opţiunile supuse referendumului pentru validarea rezultatelor scrutinului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PPDD: Vom ataca la CC scăderea pragului la referendum dacă va trece şi de Cameră.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PPDD: Vom ataca la CC scăderea pragului la referendum dacă va trece şi de Cameră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei