Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OUG prin care MS devine unitate de achiziţii centralizată, atacată la CC de PDL, UDMR şi PPDD

Miercuri, 22 Mai 2013 (15:00:11)

Liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că PDL, UDMR şi PPDD au depus la CC sesizarea asupra proiectului de lege de aprobare a OUG nr. 71/2012 privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată.

Toader a spus că sesizarea semnată de parlamentarii PDL, UDMR şi PPDD a fost depusă la Curtea Constituţională în cursul zilei de marţi.

"Remarc existenţa unei opoziţii unite. PDL, UDMR şi PPDD au semnat contestaţia la Curtea Constituţională pentru Ordonanţa 71 care prevede achiziţiile publice în sistem centralizat, încălcând astfel prevederi clare ale Constituţiei", a spus Mircea Toader.

El a arătat că în sesizarea depusă la Curte s-a contestat faptul că printr-un proiect de lege din categoria legilor ordinare, care aprobă Ordonanţa 71, se modifică două legi organice, respectiv Legea bugetelor locale şi Legea reformei în sănătate.

"Orice achiziţie trebuie să aibă în spate un suport financiar, ori Ministerul Sănătăţii nu are suport financiar pentru a deschide o astfel de licitaţie publică", a spus Toader.

El a arătat că proiectul de lege care probă OUG nr. 71 a fost votat săptămâna trecută de Parlament, contestaţia la CC fiind depusă în această săptămână, tot marţi.

Toader a arătat că prin această Ordonanţă ministerul Sănătăţii nu mai este obligat, contrar prevederilor Constituţiei, să specifice sumele în baza cărora realizează achiziţii, urmând să le preia de la administraţia publică.

Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a declarat, în 14 mai, corespondentului MEDIAFAX, că, la iniţiativa UDMR, PDL, PPDD şi Uniunea vor ataca la Curtea Constituţională legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată, deoarece "contravine mai multor legi, principii şi prevederi constituţionale".

Camera Deputaţilor a adoptat, în 14 mai, legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată, deputaţii opoziţiei criticând ordonanţa pe motiv că "centralizează resursele la minister, cu efecte negative asupra pacienţilor şi medicilor".

Ordonanţa a fost adoptată cu 226 voturi "pentru", 78 "împotrivă" şi 6 abţineri.

Ordonanţa 71/2012 prevede desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii centralizată pentru sistemul sanitar, care încheie contracte de achiziţie publică cu acorduri-cadru, în numele şi pentru unităţile sanitare publice cu paturi din reţeaua ministerului şi a autorităţilor administraţiei publice locale. Guvernul susţine că scopul acestei măsuri îl reprezintă gestionarea eficientă a resurselor financiare alocate, achiziţionarea de produse şi servicii de calitate şi stabilirea unor variaţii mai mici de preţuri.

Camera Deputaţilor este for decizional în legătură cu această ordonanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OUG prin care MS devine unitate de achiziţii centralizată, atacată la CC de PDL, UDMR şi PPDD.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OUG prin care MS devine unitate de achiziţii centralizată, atacată la CC de PDL, UDMR şi PPDD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei