Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vrancea:Peste o mie de persoane, izolate după ieşirea din matcă a unor râuri, fiind distruse drumuri

Joi, 4 Aprilie 2013 (14:41:19)

Peste o mie de persoane din mai multe localităţi din judeţul Vrancea sunt izolate, joi, în urma ploilor torenţiale care au dus la ieşirea din matcă a unor râuri, iar apele au rupt drumuri şi au distrus poduri, şi în anii trecuţi înregistrându-se situaţii similare.

Potrivit primarului din comuna Nereju, Ion Păucă, 150 de persoane din satul Brădăceşti, unde râul Zăbala a rupt drumul judeţean 205 D, sunt izolate, accesul făcându-se doar pietonal.

Autorităţile spun că această situaţie se înregistrează de fiecare dată când în zonă plouă mai abundent.

"Ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani, din 2005 încoace, s-a întamplat şi astăzi. Satul Brădăceşti e afectat total. Sunt izolate aproximativ 150 de persoane, cu şcoală cu 50 de elevi. Apele sunt foarte mari şi au rupt efectiv din şosea", a declarat primarul Ion Păucă.

DJ 205 D a fost rupt şi în anul 2012, de trei ori, într-o lună, din cauza ploilor care au dus la ieşirea din matcă a râului Zăbala, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat atunci instituirea stării de alertă pentru Valea Zăbalei.

Potrivit autorităţilor, anul trecut drumul respectiv a fost reparat, însă lucrările nu au rezistat în urma ploilor din ultima perioadă.

Şi în comuna Paltin, viiturile formate pe Râul Zăbala au distrus un drum judeţean pe o lungime de 45 metri şi un drum comunal pe o lungime de 750 de metri, 80 de gospodării fiind izolate.

De asemenea, aproximativ 300 de familii din satul Voloşcani, unde râul Putna a distrus podeţul care lega localitatea de comuna Vidra, sunt izolate.

"E izolat, sunt circa 300 de familii. Un podeţ care a fost afectat din 2005, improvizat ulterior de Primărie, a ţinut până acum, dar viitura de azi noapte a rupt totul", a declarat, joi, primarul comunei Vidra, Nică Micu.

Totodată, în localitatea Fitioneşti 40 de familii sunt izolate, după ce Râul Zăbrăuţi a rupt un podeţ.

"Râul Zăbrăuţi a distrus podeţul de acces către cătunul Dăneşti, iar în acest moment cele 40 de familii sunt complet izolate. Am anunţat situaţia la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi aşteptăm să stea ploaia pentru a putea interveni şi pentru a realiza o cale de acces provizorie către acest cătun", a afirmat primarul comunei Fitioneşti, Iordache Cazacu.

De asemenea, în comuna Nistoreşti, drumul judeţean 205 M a fost inundat, după ce s-a rupt malul de protecţie. Acelaşi drum judeţean a fost rupt în două puncte şi în satul Făgetu.

Primarul comunei Nistoreşti, Ion Gogoriţă, spune că alunecările de teren pun în pericol cinci gospodării din acest satul Făgetu.

"Apele s-au mai liniştit, dar plouă în continuare şi există riscul producerii unor inundaţii şi implicit distrugeri de drumuri comunale şi judeţene", a afirmat primarul Ion Gogoriţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vrancea:Peste o mie de persoane, izolate după ieşirea din matcă a unor râuri, fiind distruse drumuri.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vrancea:Peste o mie de persoane, izolate după ieşirea din matcă a unor râuri, fiind distruse drumuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei