Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu a retrimis Parlamentului Legea privind Autoritatea de Supraveghere Financiară

Joi, 4 Aprilie 2013 (16:25:01)

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, spre reexaminare Parlamentului legea privind OUG de înfiinţare şi funcţionare a Autorităţii de Supraveghere Financiară, cerând ca interdicţia de a fi membru în aceasta să fie aplicată şi rudelor parlamentarilor, informează Administraţia Prezidenţială.

Legea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost trimisă din 20 martie spre promulgare după adoptarea de către Senat.

"Articolul 9 lit. g) al Ordonanţei aprobate prin legea transmisă spre promulgare stabileşte între condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească membrii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi aceea de a nu fi «soţi şi nici rude ori afini până la gradul al treilea cu Preşedintele României, preşedinţii Camerelor Parlamentului, membrii Guvernului, membrii consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României»", semnalează preşedintele Băsescu în scrisoarea transmisă preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, cu privire la reexaminarea actului normativ.

Şeful statului argumentează că "având în vedere faptul că potrivit Articolului 8 Alin. (1) al aceluiaşi act normativ, membrii consiliului de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt numiţi de Parlament, considerăm că se impune completarea lit. g) a Articolului 9 în sensul stabilirii şi a unei interdicţii pentru membrii A.S.F. de a fi soţi sau rude ori afini până la gradul al treilea cu membrii Parlamentului".

De asemenea, Băsescu semnalează că în textul legislativ se cere candidaţilor pentru calitatea de membri în conducerea executivă ASF experienţă profesională de minim 7 ani în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare, el solicitând o experienţă de cel puţin 10 ani.

"Având în vedere faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară are ca obiectiv consolidarea cadrului de funcţionare şi supraveghere a pieţelor financiare, considerăm oportun că toţi candidaţii la calitatea de membru în conducerea executivă a Autorităţii de Supraveghere Financiară ar trebui să aibă o experienţă profesională de minim 10 ani în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare", se mai evidenţiază în scrisoarea preşedintelui.

ASF trebuia să preia de la 30 aprilie, potrivit legii respective, supravegherea peste pieţe financiare în valoare de peste 30 miliarde de euro, pe care operează cele două burse de valori, companii listate de peste 15 miliarde de euro, fonduri mutuale şi societăţi de investiţii financiare, brokeri, companii de asigurări, fonduri private de pensii şi administratorii acestora.

Comisiile responsabile de supravegherea pieţei de capital (CNVM), a asigurărilor (CSA) şi a pensiilor private (CSSPP) ar urma să se desfiinţeze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu a retrimis Parlamentului Legea privind Autoritatea de Supraveghere Financiară.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preşedintele Băsescu a retrimis Parlamentului Legea privind Autoritatea de Supraveghere Financiară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei