Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SNMF: Nu acceptăm să folosim timpul de consultaţii pentru a împărţi, inscripţiona cardul de sănătate

Miercuri, 13 Martie 2013 (16:51:51)

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF), Rodica Tănăsescu, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că medicii de familie nu acceptă să aloce o parte din timpul pentru consultaţii pentru distribuirea şi inscripţionarea cardului electronic de sănătate.

Preşedintele SNMF, Rodica Tănăsescu, a spus că medicii de familie nu au nimic împotriva cardului electronic de sănătate, însă nu pot fi de acord să facă "un act administrativ şi birocratic", precum distribuţia, verificarea şi validarea cardurilor, în puţinul timp pe care îl au pentru consultaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cardul de sănătate nu este proiectul SNMF, este proiectul Casei Naţionale de Sănătate, al Ministerului Sănătăţii. Dacă vor dori să îl implementeze, foarte bine, noi îl vom folosi ca orice furnizor de servicii medicale. Nu avem nimic împotrivă să îl folosim, deşi sunt sigură că vor apărea aceleaşi disfuncţionalităţi care apar acum în SIUI (Sistem Informatic Unic Integrat), adică iarăşi pacienţi cărora li se va refuza calitatea de asigurat, iarăşi pacienţi care apar cu alt nume. Acceptăm să folosim cardul. Ce nu acceptăm este să folosim puţinul timp pe care îl avem pentru pacienţi, pentru consultaţii, tot pentru un act administrativ şi birocratic. Deci nu îl vom împărţi şi nu îl vom inscripţiona", a spus Tănăsescu.

Ea a adăugat că este la latitudinea pacientului înscrierea bolilor de care suferă pe cardul de sănătate, însă mulţi nu doresc acest lucru, întrucât consideră că nu le este garantată suficient confidenţialitatea.

"Şi atunci, cardul are, de fapt, două roluri importante care nu implică inscripţionarea: unul este acela de a valida calitatea de asigurat - ceea ce, de fapt, face şi SIUI online, nu e ceva nou, doar că e o modalitate suplimentară de a valida calitatea de asigurat - şi, pe de altă parte, acela de a valida serviciul efectuat. Pentru aceste două nevoi nu este necesar să se inscripţioneze date ale pacienţilor. Ulterior, vom vedea, dacă vom avea dosarul electronic, vom avea toată patologia şi (cardul - n.r.) nu va fi necesar", a arătat Tănăsescu.

Preşedintele SNMF a adăugat că, în legătură cu cardurile, mai există "un amănunt simpatic".

"S-a considerat că e nevoie să se inscripţioneze bolile cu caracter grav, vital, cu risc vital, dar în acelaşi timp acest card va avea cod PIN, ca orice card bancar. Acele boli cu risc vital se presupune că ar fi necesare medicului în cazul în care pacientul nu poate relata, eu ştiu, este în comă, este şocat etc. Întrebarea mea este: dacă pacientul este în comă, cum îşi bate codul PIN? Având în vedere acest lucru, cred că nu este nevoie de inscripţionarea cu date medicale şi cred că nu este o urgenţă", a conchis Tănăsescu.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, Rodica Tănăsescu, participă, timp de două zile, la Târgu Mureş, alături de numeroşi profesori universitari şi medici de familie, la conferinţa Medical Forum, organizată sub patronajul SNMF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SNMF: Nu acceptăm să folosim timpul de consultaţii pentru a împărţi, inscripţiona cardul de sănătate.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNMF: Nu acceptăm să folosim timpul de consultaţii pentru a împărţi, inscripţiona cardul de sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei