Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Primele propuneri pentru revizuire vor fi trimise Forumului Constituţional spre dezbatere

Miercuri, 13 Martie 2013 (15:23:55)

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, că primele propuneri pentru modificarea legii fundamentale vor fi transmise Forumului Constituţional săptămâna viitoare, dar doar cele care respectă limitele revizuirii.

"Am înregistrat şi propuneri care se referă la texte incluse în limitele revizuirii, deci texte care în termenii actualei Constituţii nu sunt revizuibile, cum ar fi de exemplu articolul 1 al Constituţiei, şi de asemenea şi articole şi teme în legătură cu care există deja pronunţări, decizii, ale Curţii Constituţionale. Poziţia de principiu a Comisiei a fost că în întregul ei Comisia nu va asuma asemenea propuneri de revizuire, sigur ele vor putea fi susţinute la nivel individual sau chiar ca grup politic, dar Comisia către Forumul Constituţional ca forme principale de interes nu le va înainta", a susţinut Antonescu.

El a precizat că până săptămâna viitoare toate propunerile vor fi analizate, iar miercuri se va decide în ce formă vor fi înaintate propunerile către Forumul Constituţional.

Antonescu a mai afirmat că în afară de propunerile făcute de comisia parlamentară Forumul poate lua în discuţie "orice alt articol din Constituţie sau orice altă propunere".

"Noi nu limităm dezbaterea publică la temele declarate ca teme de interes spre a fi revizuite de către grupurile politice, dar ne manifestăm în felul acesta interesul către anumite teme şi indicăm sau solicităm Forumului Constituţional ca din dezbaterea publică să ne prezinte un răspuns în legătură cu aceste teme", a mai susţinut Antonescu.

Preşedintele Senatului a spus că subiectele care depăşesc limitele prevăzute pentru revizuirea Constituţiei nu pot fi transmise de către Comisia parlamentară Forumului Constituţional deoarece nu pot fi "legitimate".

"Noi pornim de la ideea respectării întocmai a prevederilor constituţionale şi a deciziilor Curţii Constituţionale aşa cum au fost ele în legătură cu diverse astfel de subiecte", a mai declarat Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Primele propuneri pentru revizuire vor fi trimise Forumului Constituţional spre dezbatere.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Primele propuneri pentru revizuire vor fi trimise Forumului Constituţional spre dezbatere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei