Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 54 (5261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Franţa a reconfirmat disponibilitatea de a sprijini avansarea proiectului aderării la Schengen

Joi, 7 Martie 2013 (16:22:35)

Delegaţia franceză care a discutat joi, la Bruxelles, cu ministrul Radu Stroe a reconfirmat disponibilitatea Parisului de a-şi aduce sprijinul la identificarea unei perspective reale de avansare a proiectului aderării României la Spaţiul Schengen, informează Ministerul Afacerilor Interne.

În contextul participării la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, de la Bruxelles, delegaţia condusă de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a avut joi o serie de întâlniri bilaterale.

"Astfel, în cadrul întrevederii cu delegaţia franceză a fost reconfirmată disponibilitatea Parisului de a-şi aduce întreg sprijinul la identificarea unei perspective reale de avansare a proiectului aderării României la Spaţiul Schengen", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

La rândul său, delegaţia slovacă a reconfirmat susţinerea pentru finalizarea procesului de aderare fără condiţii suplimentare care să greveze îndeplinirea criteriilor tehnice.

Totodată, delegaţia română a convenit la întâlnirea cu ministrul bulgar de Interne, Tzvetan Tzvetanov, menţinerea viabilităţii obiectivului politic pentru Bucureşti şi Sofia. Cele două părţi au stabilit ca în etapa imediat următoare să reia seria de contacte diplomatice în comun în rândul tuturor statelor membre.

În cadrul unei întrevederi care a avut loc tot în marja Consiliului, ministrul Radu Stroe şi omologul său german, Hans-Peter Friedrich, au discutat despre modalităţile prin care să fie rezolvate unele dintre aspectele ridicate cu ocazia Consiliului, în domeniul afacerilor interne.

Miniştrii de Interne şi Justiţie din statele membre UE reuniţi, joi, în Consiliul JAI au convenit amânarea deciziei privind aderarea României şi Bulgariei până la o dată ulterioară nedefinită, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

În cadrul Consiliului JAI, marea majoritate a statelor membre au exprimat poziţii de susţinere a aderării României şi Bulgariei, poziţii opuse fiind exprimate însă de Germania, Olanda şi Finlanda, care au conexat tema de progrese substanţiale în privinţa MCV, informează sursele menţionate.

De asemenea, miniştrii din Consiliul JAI au decis ca rediscutarea temei să aibă loc într-o reuniune în luna decembrie a acestui an.

Franţa se opune, în prezent, alături de Germania şi Olanda, stabilirii unui termen pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen, afirmau surse europene citate de site-ul publicaţiei austriece Osterreich.

Conform surselor comunitare citate de cotidianul austriac, Franţa, Germania şi Olanda sunt nemulţumite de eforturile insuficiente pentru combaterea corupţiei în România şi Bulgaria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Franţa a reconfirmat disponibilitatea de a sprijini avansarea proiectului aderării la Schengen.
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: Franţa a reconfirmat disponibilitatea de a sprijini avansarea proiectului aderării la Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei