Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 54 (5261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duane Butcher: Femeile din România au jucat un rol incontestabil în transformarea ţării

Joi, 7 Martie 2013 (16:20:01)

Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, apreciază, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei de 8 Martie, că femeile din România au jucat în ultimii ani "un rol incontestabil în transformarea ţării" din punct de vedere economic.

"Prin activitatea mea de la Ambasada SUA am privilegiul de a lucra cu femei care deţin posturi de conducere în domeniul în care lucrează: guvern, mari corporaţii şi ONG-uri. În călătoriile mele şi în viaţa de zi cu zi în România, interacţionez cu femei care conduc încrezătoare şcoli, spitale ori mici companii de toate tipurile. Este uşor de observat că o creştere a puterii economice a femeilor conduce la succes. Acest lucru este cu siguranţă valabil în România, unde, conform Institutului Român de Statistică, există peste 500.000 de femei antreprenor, fie ele patroane sau liber profesioniste", afirmă oficialul american într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

El face trimitere şi la o afirmaţie a secretarului de stat al SUA, John Kery, care a spus că "fără implicarea deplină a femeilor nu pot fi rezolvate cele mai presante probleme economice, sociale şi politice".

"În România, femeile s-au aflat în linia întâi a eforturilor de a îmbunătăţi vieţile oamenilor şi de a scoate la lumină adevăratul potenţial al ţării, militând pentru reformă judiciară, îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a sistemului medical, pentru o Românie mai curată, ale cărei frumoase peisaje să nu fie distruse de tăierile ilegale de păduri", spune Duane Butcher.

El prezintă exemplul campaniei sociale "Let's Do It, România!", prin care două tinere femei au mobilizat, folosindu-se de mijloacele de comunicare socială, circa 500.000 de voluntari din întreaga ţară pentru o acţiune de curăţare a gunoaielor. "Ele le-au dovedit scepticilor că s-au înşelat, arătându-le ce pot realiza femeile hotărâte", adaugă Butcher.

"Deşi atât în SUA, cât şi în România s-au realizat progrese, mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca femeile să-şi valorifice întregul potenţial social şi economic. De aceea, sporirea oportunităţilor economice aflate la dispoziţia femeilor este un scop al politicii interne şi externe a SUA", evidenţiază oficialul american.

De asemenea, el mai arată că Ambasada SUA va sponsoriza organizarea la începutul lunii viitoare a unui eveniment dedicat femeilor antreprenor, la care vor participa şi tinere studente înscrise la programe de studii de administrare a afacerilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duane Butcher: Femeile din România au jucat un rol incontestabil în transformarea ţării.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duane Butcher: Femeile din România au jucat un rol incontestabil în transformarea ţării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei