Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 54 (5261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copil alungat dezbrăcat din casă de mamă, dormind într-o cuşcă de câine, preluat de DGASPC Argeş

Joi, 7 Martie 2013 (16:55:36)

O fată de 13 ani, care a fost alungată dezbrăcată din casă de către mama ei, petrecându-şi noaptea într-o cuşcă de câine improvizată lângă blocul în care locuia, a fost internată într-un centru de plasament din Piteşti, iar femeia este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, după ce a fost alungată din casă de către mama ei, fata de 13 ani s-a adăpostit într-o cuşcă de câine din apropierea blocului, învelindu-se cu o pătură.

Minora a fost văzută de o vecină, care a anunţat Poliţia, tânăra fiind preluată de inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş şi internată într-un centru de plasament.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele mamei fetiţei pentru rele tratamente aplicate minorului.

"Tânăra a fost preluată de inspectorii DGASPC Argeş şi internată de urgenţă într-un centru pentru minori din Piteşti, iar poliţiştii au început cercetările în acest caz, fiind întocmit un dosar penal femeii pentru rele tratamente aplicate minorului. Vom vorbi şi noi cu femeia pentru a se stabili ce s-a întâmplat, dar nu e normal să dai un copil afară din casă, dezbrăcat, am înţeles că între mamă şi fată sunt neînţelegeri. Cazul va ajunge la Tribunalul Argeş unde se va decide dacă mama este vinovată, riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 15 ani şi poate şi decăderea din drepturile părinteşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Vecinii din blocul în care locuiesc mama şi fiica spun că, frecvent, femeia, care nu este căsătorită, are un comportament violent şi a mai dat-o afară din casă pe fată.

"Sunt mari probleme cu această femeie, a mai dat-o afară din casă pe fetiţă, nu dezbrăcată, dar am mai văzut-o noaptea dată afară. Femeia aceasta se ceartă mereu cu vecinii, ultimul scandal a fost în decembrie anul trecut. Fetiţa este un copil talentat, scrie poezii cu tentă religioasă. Este un copil normal, respectuos, se duce la cumpărături, are grijă de câini. Trebuie neapărat despărţită de mamă, se poate ajunge de ambele părţi la un gest necugetat pe acest fond de tensiune şi neînţelegeri", a declarat un vecin.

Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş spun că între mamă şi fiică există o lipsă de comunicare, copilul fiind luat, în decembrie, pentru o noapte, într-un centru de plasament, însă a solicitat să se întoarcă acasă.

"Am fost anunţaţi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti că un echipaj SMURD a găsit o fetiţă dezbrăcată şi desculţă în faţa unui bloc. Copilul a fost dat afară din casă de către mamă, ulterior a luat un covor, un pled, din coteţul câinelui din faţa blocului, a fost văzută de o vecină, iar aceasta i-a dat o haină şi a sunat la 112 , la faţa locului venind poliţiştii şi echipajul medical. Ulterior, fetiţa a fost dusă într-un centru de plasament din Piteşti, pentru evaluare. Între cele două există un conflict, o lipsă de comunicare, dar femeia are probleme şi cu vecinii. Astfel, în decembrie s-a certat cu aceştia, iar noi am intervenit luând copilul pentru o noapte, timp în care femeia a dat declaraţii la Poliţie. Ulterior, fetiţa şi-a exprimat dorinţa că nu vrea să rămână în centru şi vrea să se întoarcă la mama ei. Femeia şi fiica trebuia să vină la consiliere psihologică, dar nu au venit, cazul a fost însă anunţat de atunci la şcoală unde învaţă fetiţa şi la Poliţie", a declarat Iuliana Matei, inspector DGASPC Argeş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil alungat dezbrăcat din casă de mamă, dormind într-o cuşcă de câine, preluat de DGASPC Argeş.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copil alungat dezbrăcat din casă de mamă, dormind într-o cuşcă de câine, preluat de DGASPC Argeş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei