Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 54 (5261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Revizuirea Constituţiei iniţiată în 2010 viza şi vot la vedere în CSM

Joi, 7 Martie 2013 (14:11:57)

 Preşedintele Traian Băsescu a amintit, joi, că proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat în 2010 de Guvern Emil Boc şi susţinut de Instituţia Prezidenţială viza şi înlocuirea votului secret de la CSM cu vot deschis şi înlăturarea prerogativei şefului statului de a prezida şedinţele CSM.

"Proiectul de revizuire, aşa cum el se află în Parlament, vizează şi abordarea prin vot public a deciziilor CSM", a declarat Băsescu, în discursul ţinut la dezbaterea privind revizuirea Constituţiei organizată de Academia Română.

El a arătat că înlocuirea votului secret la CSM a fost gândită atunci pentru o mai bună "punere sub control a activităţilor CSM" prin transparenţă, care nu este suficientă numai prin transmiterea televizată a lucrărilor CSM.

"Transparenţa mi s-a părut obligatorie, CSM administrează o putere a statului de care depindem toţi", a subliniat Băsescu.

El a menţionat şi că acel proiect de revizuire a Constituţiei care a rămas blocat în Parlament de mai bine de doi ani înlătura şi prerogativa preşedintelui României de a prezida şedinţele CSM, menţionată în Legea fundamentală aflată în vigoare.

"Preşedintele României este totuşi un exponent al puterii executive şi am considerat că poate aduce suspiciune asupra implicării politicului în activitatea judecătorească", a arătat Băsescu.

De asemenea, el a amintit că proiectul respectiv de revizuire a Constituţiei iniţiat de Guvernul Boc în 2010 a fost amendat de Preşedinţie cu specialiştii din Departamentul Legislativ, dar şi experţi în drept constituţional din afară şi a fost avizat şi de Consiliul Legislativ şi Curtea Constituţională înainte de a fi transmis Parlamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Revizuirea Constituţiei iniţiată în 2010 viza şi vot la vedere în CSM.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Revizuirea Constituţiei iniţiată în 2010 viza şi vot la vedere în CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei