Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest la CNA:Referendumul Roşia Montană, reflectat incorect de 3 posturi ce nu au fost sancţionate

Marţi, 29 Ianuarie 2013 (12:45:37)

Şapte persoane purtând veste cu textul "Salvaţi Roşia Montană" şi legate cu lanţuri au protestat, marţi dimineaţă, în faţa sediului CNA, reclamând faptul că membrii Consiliului nu au sancţionat Antena 3, B1 şi Realitatea TV, care ar fi dezinformat publicul privind referendumul de la Roşia Montană.

Şapte persoane, purtând veste pe care este imprimat textul "Salvaţi Roşia Montană", au protestat în faţa clădirii în care, la etajul şase, se află sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), marţi, începând cu ora 9.30.

Aceştia au avut cu ei o pancartă pe care scrie "CNA îţi ascunde adevărul despre Roşia Montană!". Pancarta era aşezată pe un fel de grilaj de care patru dintre protestatari erau legaţi cu lanţuri şi cu sisteme antifurt.

Protestatarii au mai avut o pancartă pe care scria "Neparticipanţi 56,8%, DA Cianură 26,97%, NU Cianură 15,5%".

Unul dintre protestatari, Andreea Duminicioiu, a declarat pentru MEDIAFAX că aceasta este "o formă extremă de protest", din cauză că CNA nu a răspuns la foarte multele sesizări transmise de cetăţeni cu privire la faptul că televiziunile Antena 3, B1 TV şi Realitatea TV au transmis informaţii false despre referendumul privind Roşa Montană.

"Solicităm CNA să soluţioneze sesizările cu privire la încălcările grave de lege produse de radiodifuzorii Antena 3, B1 TV şi Realitatea TV, pe subiectul transmiterii informaţiilor despre referendum, informaţii complet false, care au afectat populaţia şi au dezinformat-o. Mă refer la toate ştirile transmise de cei trei radiodifuzori amintiţi, în 9 şi 10 decembrie 2012, cu privire la referendumul din Apuseni. Cei trei radiodifuzori au transmis informaţia despre referendum ca fiind validat, deşi acesta a fost invalidat, şi cu cifre complet eronate. Există mai multe sesizări la CNA pe acest subiect, toate au depăşit termenul legal de răspuns instituţional şi de aceea ne aflăm aici ca o măsură extremă", a spus Andreea Duminicioiu, precizând că protestatarii au sunat în fiecare zi la CNA pentru a afla când va fi pus pe ordinea de zi a şedintelor CNA acest subiect, fără să i se răspundă.

Ea a mai spus că protestatarii vor veni în faţa sediului CNA "atât timp cât va fi nevoie". "Până când CNA îşi va face treaba şi va răspunde solicitărilor cetăţenilor şi până rezolvă problema gravă de cenzură pe subiectul Roşia Montană şi până în momentul în care CNA se autosesizează pe acest subiect extrem de grav, aflat în continuare în dezbatere publică, economică şi politică", a mai spus Andreea Duminicioiu.

În jurul orei, 11.00, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a coborât să discute cu protestatarii, având în vedere că aceştia nu au dorit să intre în sediul CNA, deşi fuseseră invitaţi în acest sens, încă de la ora 9.30, după cum a declarat Georgescu.

"De ce refuzaţi discuţia cu mine, cu presa de faţă, însă în condiţii omeneşti?", i-a întrebat Laura Georgescu pe protestatari, referindu-se la temperaturile scăzute de afară.

"Stăm aici pentru că în temperaturi normale nu aţi vrut să vă sesizaţi cu probleme din mass-media. CNA nu a luat măsurile pe care trebuia să le ia atunci când televiziunile au minţit", i-a răspuns Laurei Georgescu unul dintre protestatari. În schimb, Laura Georgescu i-a spus că nu i se poate reproşa ei acest aspect, întrucât ea este preşedinte al CNA din 28 decembrie 2012.

De asemenea, Laura Georgescu i-a invitat pe protestatari la şedinţa CNA de joi, 31 ianuarie, când pe ordinea de zi se vor afla sesizările cu privire la referendumul de la Roşia Montană.

"Joi, 31 ianuarie, în şedinţă publică, la ora 14.00, vă aştept pe toţi. Se vor discuta toatre sesizările dumneavoastră şi nu vom proteja niciun radiodifuzor care a încălcat Decizia noastră (Decizia CNA privind reflectarea referendumului, n.r.). Aveţi promisiunea mea", le-a spus Laura Georgescu protestatarilor. Ea i-a rugat pe aceştia să înceteze protestul de marţi, pentru a nu le fi afectată sănătatea din cauza temperaturilor scăzute.

În jurul orei 11.30, protestatarii au plecat din faţa sediului CNA.

Referendumul local organizat, pe 9 decembrie 2012, în 35 de comune şi oraşe din judeţul Alba, privind proiectul minier de la Roşia Montană şi mineritul din Apuseni a fost invalidat, în condiţiile în care la acesta au participat 43,20 % din cetăţenii cu drept de vot, faţă de 50 la sută plus unu, cât era nevoie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest la CNA:Referendumul Roşia Montană, reflectat incorect de 3 posturi ce nu au fost sancţionate.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest la CNA:Referendumul Roşia Montană, reflectat incorect de 3 posturi ce nu au fost sancţionate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei