Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2012 - Anul XVII, nr. 297 (5202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii şi-au validat mandatele

Miercuri, 19 Decembrie 2012 (16:16:10)

Mandatele tuturor senatorilor aleşi au fost validate, miercuri, cu unanimitate de voturi, în plenul Senatului.

Senatul nou ales s-a întrunit, miercuri, pentru a doua oară, pentru validarea mandatelor senatorilor aleşi, care vor depune jurământul, în aceeaşi şedinţă urmând să fie ales preşedintele acestei Camere legislative.

Crin Antonescu a anunţat că doreşte să fie din nou preşedinte al Senatului.

Preşedintel Comisiei de validare a precizat, în intervenţia sa, că alegerea fiecărui senator s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor legale şi a propus validarea tuturor celor 176 de senatori aleşi.

Şedinţa este condusă de decanul de vârstă al acestei Camere, senatorul conservator Eugen Durbacă, asistat de cei mai tineri patru senatori, în calitate de secretari asistenţi – Vasilica Miron (PPDD), Darius Vâlcov (PSD), Cristian Florian (ARD) şi Mihai Rogojan (ARD).

La începutul lucrărilor, Durbacă a anunţat că la şedinţă participă 175 de senatori, un senator absentând din motive de sănătate.

Potrivit anunţului acestuia, pe ordinea de zi mai figurează constituirea grupurilor parlamentare, alegerea membrilor Biroului permanent.

El a menţionat că ulterior va fi luată o pauză pentru întrunirea conducerii Senatului, urmată de constituirea comisiilor permanente ale acestei Camere legislative.

La propunerea senatorului PNL Puiu Haşotti, susţinută şi de senatorul PSD Ilie Sârbu, acest ultim punct a fost scos de pe ordinea de zi, urmând ca Senatul să se întrunească, într-o nouă şedinţă, joi, de la ora 10.00.

Haşotti a precizat că opraţiunea de repartizare a senatorilor pe comisii este una dificilă şi lucrările acestei Camere ar trebui să se prelungească, miercuri, până târziu.

La ora transmiterii acestei ştiri, senatorii depun jurământul de credinţă în cadrul unei şedinţe solemne a Senatului, care a început cu intonarea Imnului de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii şi-au validat mandatele.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii şi-au validat mandatele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei