Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2012 - Anul XVII, nr. 297 (5202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Beneficiarii vor returna toţi banii europeni dacă nu termină în 2015 execuţia proiectelor

Miercuri, 19 Decembrie 2012 (14:36:02)

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a avertizat, miercuri, că beneficiarii proiectelor cu fonduri europene vor trebui să dea toţi banii înapoi dacă nu vor termina până la sfârşitul anului 2015 implementarea proiectelor, chiar dacă nivelul de execuţie va fi de 95%.

"Avem nevoie de un sprijin mai consistent pentru beneficiari deoarece ne vom confrunta cu mari probleme în anii următori" rămaşi din actualul exerciţiu bugetar 2007-2013, a declarat Orban, în conferinţa de presă de prezentare a bilanţului mandatului său.

Potrivit acestuia, problemele cele mai mari pot apărea în acest sens pe programul operaţional Transporturi, având în vedere că numai CFR are un proiect cu o valoare mai mare de 1 miliard de euro, dar sunt şi alte proiecte de infrastructură de transport cu valori de mai multe sute de milioane de euro pentru care "riscul să nu fie dus până la capăt este foarte mare".

De asemenea, Orban a avertizat că în cazul celor mai multe dintre cele 150 de proiecte identificate în ultimii doi ani pentru finanţarea prioritară cu fonduri europene, ratele de execuţie sunt numai între 5% şi 25%.

El a mai subliniat că perioada de execuţie a proiectelor cu fonduri europene din prezentul exerciţiu bugetar se prelungeşte până în 2015, însă toate proiectele contractate trebuie finalizate până la sfârşitul acelui an, pentru cele neterminate urmând să se returneze toţi banii, chiar dacă nivelul de execuţie atinge 95%.

Ministrul Orban a arătat că din 2007 până în prezent România a absorbit aproximativ 14,9 miliarde de euro din cei 33,5 miliarde disponibili pentru exerciţiul bugetar actual al UE. Pe de altă parte, din cei 19,5 miliarde de euro aferente politicii de coeziune, România a reuşit să încaseze de la UE numai 1,86 miliarde, perioada următorilor trei ani fiind crucială în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Beneficiarii vor returna toţi banii europeni dacă nu termină în 2015 execuţia proiectelor.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Beneficiarii vor returna toţi banii europeni dacă nu termină în 2015 execuţia proiectelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei