Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2012 - Anul XVII, nr. 297 (5202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mircea Duşa, de la Interne la Apărare

Miercuri, 19 Decembrie 2012 (14:27:52)

Fostul lider al deputaţilor PSD Mircea Duşa, fost prefect de Harghita, preia Apărarea Naţională, după ce a fost ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, iar din august ministru de Interne, numit după demisia lui Ioan Rus, în scandalul privind cvorumul la referendumul din 29 iulie

Mircea Duşa, care din luna august deţine portofoliul Administraţiei şi Internelor, este propus acum la conducerea Ministerului Apărării.

El s-a născut în aprilie 1955 la Topliţa, judeţul Harghita, şi este căsătorit cu Ana Duşa, având doi copii.

Mircea Duşa a absolvit în 1988 Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti.

Din 1976, Duşa a deţinut mai multe funcţii în conducerea Consiliului popular al oraşului Topliţa, începând cu postul de şef de serviciu şi ajungând primar în 1996.

Între 2001 şi 2004 Mircea Duşa a fost prefectul judeţului Harghita.

În 2004 Duşa a câştigat primul său mandat de deputat în Colegiul 5 din Harghita, în care se află şi localitatea sa natală. Mircea Duşa este primul şi singurul parlamentar român din Harghita ales după revoluţia din 1989 şi până în prezent. În 2008, Mircea Duşa a primit mandatul de deputat pe listele Alianţei Politice PSD - Partidul Conservator (PC), în urma redistribuirii voturilor, iar la alegerile din 9 decembrie el a câştigat un nou mandat de deputat în Harghita.

În perioada 1996-2001, el a ocupat şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România.

Duşa este membru în organizaţia judeţeană a PSD din anul 1996, iar în 2001 a fost ales lider al social-democraţilor harghiteni, pe care îi conduce şi în prezent.

Din septembrie 2010 şi până în mai 2012 a fost liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, fiind unul dintre cei mai vocali parlamentari ai PSD.

În cea mai recentă declaraţie de avere, completată în acest an, Duşa menţionează că are două terenuri, unul de 113,6 metri pătraţi în intravilanul municipiului Topliţa şi altul de 283,5 metri pătraţi la Sâncraiu de Mureş şi câte un apartament în cele două localităţi. Mai are un autoturism Skoda Superb, dar şi două împrumuturi bancare, de 31.000 de lei, respectiv 15.000 de euro, cu scadenţă în 2015.

În 2011, Duşa, a cărui soţie este procuror la Parchetul Judecătoriei Topliţa, a câştigat o indemnizaţie de parlamentar de 55.488 de euro.

În Guvernul Ponta, Mircea Duşa a ocupat, mai întâi, funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, pe care i-a cedat-o lui Dan Şova în august, când a fost numit ministru de Interne.

Mircea Duşa este cunoscut pentru replicile date liderilor maghiari, cu prilejul diferitelor acţiuni politice organizate de aceştia în judeţele din aşa-zisul Ţinut Secuiesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Duşa, de la Interne la Apărare.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mircea Duşa, de la Interne la Apărare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei