Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2012 - Anul XVII, nr. 297 (5202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înghesuială mare

Nouă firme sau asocieri de firme vor să modernizeze Aeroportul Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înghesuială mare pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea. Ieri, 18 decembrie, a avut loc deschiderea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de lucrări, iar de obţinerea acestui contract sunt interesate nouă firme sau asocieri de firme. Este vorba de patru firme care cred că pot executa lucrările pe cont propriu, printre care şi una din România, mai exact Tehnic-Asist Botoşani. Alături de vecinii de la Botoşani au mai depus oferte spaniolii de la Construcciones Rubau şi de la Corsan Corviam Construccion, dar şi grecii de la Aktor, aceiaşi care au lucrat şi la modernizarea unei porţiuni din drumul european 576, pe porţiunea Iacobeni – Poiana Stampei.

Oferte au mai depus şi o serie de asocieri de firme româneşti, spaniole, italiene şi germane. Astfel, printre cei care doresc să modernizeze Aeroportul din Salcea se numără următoarele asocieri de firme: CBA Coop+Edile AP+CIC Compagnia Constr, CYES Infraestructuras+Copasa+Victor Construct, Astaldi+Max Boegl+SC Vega 93+UTI Grup+Max Boegl BAUU. GMBH, FCC Construccion+General Construct+Loial Impex SRL şi Assignia Infraestructuras+Construcciones Sanchez Sando.

Comisia de evaluare a stabilit într-o primă fază care sunt ofertele eligibile, rezultatul acestei etape urmând a fi cunoscut în scurt timp. Ofertele firmelor sau asocierilor de firme rămase în competiţie vor trece printr-o selecţie finală, iar cel mai probabil în cursul lunii ianuarie va fi anunţat şi câştigătorul, iar dacă nu vor exista contestaţii se va trece la semnarea contractului pentru atribuirea lucrărilor.

“Ne dorim ca lucrările la acest obiectiv să demareze cât mai rapid, chiar din vara acestui an. Pentru noi, modernizarea aeroportului este un obiectiv prioritar pentru 2013, aşa cum este şi groapa de gunoi de la Pojorâta sau proiectele de apă şi canal din Fălticeni, Vatra Dornei sau Gura Humorului”, a declarat Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

 

Miza proiectului: lucrări de 39,5 milioane de euro

Interesul foarte mare pentru această investiţie este legat de suma pusă la bătaie. În total, este vorba de 39,5 milioane de euro, din care 20,9 milioane de euro vin din partea Uniunii Europene, 9 milioane de euro de la bugetul naţional, iar restul de la bugetul judeţean şi Regia Autonomă Aeroportul Salcea.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, la Aeroportul Salcea urmează să fie făcute lucrări la balizaj, la sistemul de navigaţie, la pistă şi construirea unui nou turn.

Soluţia de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă având lungimea de 2.460 de metri şi lăţimea de 45 de metri.

Totodată, se va construi un nou turn de control, iar sistemul de balizaj va fi din gama de dispozitive corespunzătoare categoriei a doua de operare pe direcţia 16, iar instalaţiile de navigare de tip ILS vor permite dirijarea aeronavelor şi în condiţii de ceaţă.

Pentru extinderea pistei de aterizare-decolare, CJ Suceava a achiziţionat mai multe terenuri din zonă şi ulterior a decis ca dreptul de administrare a bunurilor din domeniul public al judeţului Suceava să fie cedat reprezentanţilor aeroportului pe perioada funcţionării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă firme sau asocieri de firme vor să modernizeze Aeroportul Salcea.
 Vizualizări articol: 2633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Nouă firme sau asocieri de firme vor să modernizeze Aeroportul Salcea4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa nu mergeti pe pile, cunostinte, relatii !!! trimis de
(19 dec 2012, 13:21:03
Nu mergeti pe pile, cunostinte, relatii (P.C.R.), sau nu se poate!? Dati dovada de patriotism local si inconjurati-va de veritabilii specialisti, daca vreti cu adevarat sa iasa ceva de calitate. Cu banii astia de la UE, nu se mai intilneste Suceava!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei