Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2012 - Anul XVII, nr. 297 (5202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dan Şova, de la Relaţia cu Parlamentul la coordonarea proiectelor de infrastructură

Miercuri, 19 Decembrie 2012 (14:42:03)

Senatorul PSD Dan Şova, critic acerb al lui Traian Băsescu, cel care se făcea remarcat prin declaraţii controversate despre Holocaust sau despre milionul de voturi anti-Băsescu pe care USL le aşteaptă din străinătate şi din liste suplimentare, este propus coordonator al proiectelor de infrastructură

Dan Şova a fost propus ministru delegat pentru proiecte de infrastructură.

În prezent, Şova este ministru pentru relaţia cu Parlamentul, funcţie în care a fost numit în luna august.

Şova a făcut, în timp, multe declaraţii critice la adresa lui Traian Băsescu, cerându-i în repetate rânduri acestuia demisia.

De asemenea, Şova susţinea, la câteva ore după încheierea referendumului din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu, faptul că USL aşteaptă încă un milion de voturi care nu au fost contabilizate în evaluarea BEC, respectiv 700.000 de voturi de pe listele suplimentare, 200.000 de voturi din străinătate şi câteva sute de mii de voturi la urnele mobile.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că softul social-democraţilor pentru numărarea voturilor la referendum a mers foarte bine, diferenţa anunţată de senatorul Dan Şova venind dintr-o evaluare greşită la numărul de voturi care se găseau în urnele mobile, acesta fiind obosit.

Traian Băsescu a făcut referiri ironice şi el, chiar în mai multe rânduri, la competenţa de jurist a lui Şova, menţionând că acesta este cel care i-a sfătuit pe social-democraţi să ceară schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului şi i-a asigurat că funcţia va reveni tot PSD.

De asemenea, Şova s-a făcut remarcat şi pentru o declaraţie legată de Holocaust, de la care i s-a tras schimbarea din funcţia de purtător de cuvânt al PSD. Alianţa Civică Democrată a Romilor (ACDR) a cerut instituţiilor statului, în martie, să-l sancţioneze pe senatorul PSD Dan Şova pentru declaraţiile publice prin care a negat Holocaustul din România, solicitând conducerii Partidului Social Democrat un punct de vedere oficial faţă de afirmaţiile politicianului. Conducerea Alianţei a cerut sancţionarea lui Şova pentru declaraţiile făcute în 5 martie 2012, la un post de televiziune, unde a declarat că "pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit şi asta se datorează lui Antonescu".

Preşedintele PSD Victor Ponta declara, la scurt timp, că Dan Şova nu mai este purtător de cuvânt al partidului ca urmare a "marii gafe" şi a răspunsului "absolut stupid" dat la o întrebare pe tema Holocaustului. Ponta susţinea că Şova nu are ceva cu evreii, ci a dat pur şi simplu dovadă de ignoranţă.

Şova este doctor în drept, membru PSD din 2003 şi senator din 2008. El a fost avocat, asociat al Casei "Şova şi Asociaţii".

Dan Şova s-a născut la 9 aprilie 1973 în Bucureşti şi a absolvit Facultatea de Drept în 1995, şi Facultatea de Istorie în 2001, ambele în cadrul Universităţii Bucureşti.

În anul 2005, Dan Şova şi-a luat diploma de Doctor în Drept, fiind autor al lucrării "Fiscalitatea aplicabilă societăţilor comerciale".

În ceea ce priveşte experienţa sa profesională, Şova a fost profesor al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.De asemenea, Dan Şova a fost practician în reorganizare judiciară şi faliment.

Totodată, noul ministru este Membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Reorganizare şi Faliment şi al Insol Europe.

La alegerile parlamentare de la sfârşitul lunii august 2008, Şova a fost ales senator în Colegiul uninominal 3 din Circumscripţia electorală 30 din judeţul Olt. El a câştigat un nou mandat de senator la scrutinul din 9 decembrie.

În cea mai recentă declaraţie de avere, depusă la mijlocul lunii iunie, Dan Şova apare ca proprietar a trei case, două în Bucureşti şi una în Ilfov, în satul Izvorani, şi al unui autoturism Volkswagen din anul 2007.

De asemenea, Şova deţine o colecţie numismatică, cu o valoare estimată de 15.000 de euro, el având trecut şi un depozit bancar cu o valoare de 165.000 euro, precum şi un alt depozit de peste 14.000 de lei.

Şova a declarat venituri de 32.502 lei în ultimul an fiscal din postul de conferenţiar universitar doctor la Universitatea Bucureşti şi 51.309 lei ca senator.

El a trecut 59.116 lei piedere fiscală la Casa de avocat "Şova şi asociaţii" şi 15.982 de lei pierdere fiscală anuală pentru postul de practician în insolvenţă.

De asemenea, Şova a primit 1.600 de lei din drepturi de autor de la Editura CH Beck.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Şova, de la Relaţia cu Parlamentul la coordonarea proiectelor de infrastructură.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Şova, de la Relaţia cu Parlamentul la coordonarea proiectelor de infrastructură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei