Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2012 - Anul XVII, nr. 297 (5202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre acord: Pentru presă e interesantă partea privind conduita publică a semnatarilor

Miercuri, 19 Decembrie 2012 (14:41:02)

Premierul Victor Ponta a prezentat, miercuri, după ce a enumerat membrii viitorului Guvern, acordul de colaborare instituţională semnat de el şi de către preşedintele Traian Băsescu, apreciind că pentru presă este interesantă partea privind conduita publică a semnatarilor şi modul de adresare.

Ponta a dat citire punctelor principale la care se referă acodul.

"Acordul prevede principii şi valori comune, orientarea strategică a României, apartenenţa la NATO şi la UE, securitatea României, independenţa Justiţiei, asigurarea funcţionalităţii instituţiillor, priorităţi de apărare, orientarea în direcţia aprofundării integrării în cadrul construcţiei europene, coeziunea mesajului extern, spaţii, evitarea confruntărilor publice, absorbţia fondurilor europene, politică externă, securitate, spaţii de cooperare şi, probabil pentru dumneavoastră va fi mai interesantă o anumită parte care vorbeşte de conduita publică a celor doi semnatari - preşedinte şi primul-ministru, apropos de modul de adresare şi respecarea funcţiilor", a spus Ponta.

El a precizat că este vorba despre un acord care, practic, preia prevederi constituţionale şi prevederi de bună funcţionare a instituţiilor statului.

Ponta a spus că informaţiile apărute în presă referitor la acest acord au fost furnizate de PDL, şi nu de către participanţii la întrevederea de la Cotroceni.

"Marele mister s-a elucidat, inclusiv pentru mine s-a elucidat de unde erau informaţiile, nu sunt de la niciunul dintre cei patru participanţi. (...) Acordul de colaborare instituţională, cel reprezentat azi pe surse de către domnul senator Sorin Roşca Stănescu, nu e acordul final. Faptul că a apărut ciorna m-a lămurit de unde este. Apreciez informaţiile pe care colegi de-ai noştri le au direct de la PDL. Aşa se întâmplă", a spus Ponta.

El a precizat că desemnarea sa ca premier nu a fost condiţionată de semnarea acestui acord.

"A fost o discuţie şi un acord prin care cei care ne cunsoc mai puţin, şi anume liderii europeni, să aibă garanţia că nu mai vorbeşte nimeni nici de lovituri de stat, nici de lucruri care în această vară au fost prezente", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre acord: Pentru presă e interesantă partea privind conduita publică a semnatarilor.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre acord: Pentru presă e interesantă partea privind conduita publică a semnatarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei