Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2012 - Anul XVII, nr. 297 (5202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Voinea - economist, analist, consultant, consilier, ONG-ist, membru CA Eximbank

Miercuri, 19 Decembrie 2012 (14:40:28)

Liviu Voinea este nominalizat ministru delegat pentru Buget. La doar 37 de ani, el şi-a construit o carieră şi o reputaţie de specialist în economie, obţinând doctoratul în această disciplină la doar 24 de ani.

Liviu Voinea este secretar de stat în Ministerul Finanţelor, iar acum a fost nominalizat ministru delegat pentru Buget.

Voinea, care s-a născut în anul 1975, a absolvit în 1997 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din ASE, iar în 1998 a obţinut titlul de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) la Stockholm University School of Business.

El are o specializare în "sociologia bunăstării", la Universitatea Bucureşti şi o diplomă în statistică în ştiinţele sociale la University of Essex, Marea Britanie.

Voinea a fost numit, în presă, "analistul de serviciu" pe teme economice al PSD şi, ulterior, al USL.

Numele lui Voinea a fost vehiculat, în 2009, şi în ceea ce priveşte ocuparea funcţiei de premier, presa speculând că Mircea Geoană l-ar fi desemnat să conducă Guvernul dacă ar fi câştigat alegerile din 2009.

În 2009, Voinea a devenit membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie al Eximbank, instituţie condusă de Ionuţ Costea, cumnatul candidatului la prezidenţiale la acea vreme Mircea Geoană.

Presa a relatat că Voinea a încasat, în calitate de membru în CA al Eximbank, circa 4.200 de euro pe lună în 2009, potrivit declaraţiilor de avere trimise la ANI de către funcţionarii publici.

Tot din postura de membru în CA al Eximbank, Voinea a adus critici Tratatului Fiscal, gest pentru care europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a solicitat revocarea acestuia dintr-o funcţie remunerată de stat.

În acest moment, Voinea este conferenţiar universitar doctor în cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale la SNSPA.

Voinea este şi director executiv al Grupului de Economie Aplicată (GEA), precum şi preşedinte al Voinea Business Development.

Domeniile de specializare ale lui Voinea sunt politici macro, investiţii străine directe, comerţ internaţional, politica de competiţie, Agenda Lisabona.

Potrivit declaraţiei sale de avere din luna mai, Voinea are un teren intravilan în suprafaţă de 284 de metri pătraţi, în sectorul 1 al Capitalei, cumpărat în 2011, precum şi un apartament de 76,81 de metri pătraţi achiziţionat în 2006 în sectorul 4 al Capitalei.

De asemenea, Voinea are mai multe conturi şi depozite bancare în lei, euro şi dolari, a căror valoare este de peste 36.400 de euro, peste 20.000 de dolari şi peste 205.300 de lei, precum şi acţiuni sau părţi sociale la SIF 1, SIF 2 şi SIF 5, în valoare totală de peste 7.700 de lei.

Liviu Voinea a câştigat în anul fiscal precedent 35.790 de lei din activitatea didactică la SNSPA, alţi 4.491 de lei de la ASE, 284.759 de lei în calitate de membru al Consiliului de administraţie şi Comitetul de audit al Eximbank. Totodată, Voinea a avut venituri de 164.547 de lei de la Blocul Naţional Sindical, unde a fost coordonatorul unui proiect POSDRU, precum şi venituri de 24.000 de lei de la Asociaţia Grupul de Economie Aplicată, în calitate de coordonator-partener într-un alt proiect POSDRU. Alţi 13.391 de lei i-a obţinut de la Fundaţia Noua Europă, din drepturi de proprietate intelectuală. Liviu Voinea a mai trecut în declaraţia de avere şi un contract de cesiune acţiuni încheiat cu SC Gea Strategy&Consulting, din care a încasat suma de 332.943 de lei.

Voinea este necăsătorit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Voinea - economist, analist, consultant, consilier, ONG-ist, membru CA Eximbank.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Voinea - economist, analist, consultant, consilier, ONG-ist, membru CA Eximbank0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei