Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jose Manuel Barroso susţine că nu vor exista dificultăţi în a colabora cu Victor Ponta

Marţi, 11 Decembrie 2012 (14:44:31)

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a declarat luni la Oslo, unde participa la ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace decernat Uniunii Europene, că nu vor exista dificultăţi în a colabora cu premierul român Victor Ponta, relatează Reuters, în pagina electronică.

"Noi am exprimat unele îngrijorări cu privire la anumite decizii adoptate în România, dar eu cred că premierul Ponta a răspuns îngrijorărilor noastre şi şi-a dovedit angajamentul de a corecta lucruri care au fost nepotrivite, din punctul nostru de vedere", a declarat Barroso pentru Reuters.

Declaraţia preşedintelui CE are loc după alegerile parlamentare din România, duminică, în urma cărora USL, coaliţia guvernamentală de centru-dreapta condusă de către premierul Victor Ponta, a obţinut o victorie confortabilă.

Preşedintele CE declara, în iulie, la prezentarea raportului privind MCV, că România a făcut un pas înapoi de pe buza prăpastiei, dar că trebuie să îşi respecte angajamentele, situaţia urmând să fie monitorizată şi un nou raport să fie adoptat în acest an.

El oferea asigurări că va fi monitorizată în continuare "cu mare atenţie" evoluţia din România şi respectarea angajamentelor asumate de către premierul Victor Ponta pentru reinstaurarea respectării statului de drept şi independenţei sistemului judiciar.

Barroso arăta că evenimentele care au avut loc în vară în România au fost o sursă de îngrijorare pentru Comisia Europeană şi UE, iar acestea "au zdruncinat" încrederea în România, pecizând că recomandările CE pentru Guvernul Ponta se află în textul raportului MCV, iar "aceste obiective trebuie urmărite şi implementate".

El sublinia că respectarea statului de drept, a independenţei sistemului judiciar şi a principiului separaţiei puterilor în stat este obligatorie pentru toate statele membre, fiind parte a valorilor europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jose Manuel Barroso susţine că nu vor exista dificultăţi în a colabora cu Victor Ponta.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Jose Manuel Barroso susţine că nu vor exista dificultăţi în a colabora cu Victor Ponta1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei