Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean către partenerii externi: Desemnarea lui Ponta, necesară şi legitimă

Marţi, 11 Decembrie 2012 (18:54:53)

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, afirmă în scrisoarea transmisă marţi omologilor din ţările UE şi NATO, precum şi conducerilor UE şi Consiliului Europei, că desemnarea de către preşedintele Traian Băsescu ca premier a lui Victor Ponta este "necesară şi legitimă".

Corlăţean aminteşte în scrisoarea sa, dată publicităţii de MAE, că USL va deţine majoritatea absolută în Parlament, românii exprimându-şi foarte clar opţiunea asupra majorităţii guvernamentale, iar delegaţia de observatori a Adunării Parlamentare a OSCE a evaluat pozitiv desfăşurarea scrutinului.

"Aceste concluzii confirmă aşteptările legitime ale cetăţenilor României, dar şi cele exprimate de parteneri internaţionali ai României, ca toți actorii politici din România să respecte voinţa cetăţenilor care au validat prin vot mandatul Guvernului USL. În acest sens, desemnarea de către Preşedintele României a candidatului la funcţia de prim-ministru în persoana actualului premier, co-lider al prezentei coaliţii guvernamentale va constitui o expresie necesară şi legitimă în plan politic şi instituţional a voinţei populare, care va răspunde integral standardelor şi principiilor democratice europene", a afirmat Corlăţean în scrisoarea sa.

De asemenea, el apreciază că România trebuie să facă faţă în acest moment complex pentru viitorul Europei şi să rămână angajată principiilor şi valorilor fundamentale ale democraţiei, statului de drept şi drepturilor omului şi obiectivului construcţiei unei Europe puternice. "Stabilitatea politică în România şi respectarea opţiunii clar exprimate de poporul român la alegerile din 9 decembrie 2012 reprezintă, din această perspectivă, repere esenţiale", a adăugat Corlăţean.

El a vorbit şi de solidaritatea în faţa sfidărilor actuale care "constituie un imperativ major".

"În ceea ce ne priveşte, contăm pe sprijinul partenerilor europeni şi euroatlantici, care au fost întotdeauna alături de noi în promovarea obiectivelor fundamentale ale României de integrare europeană şi euro-atlantică, indisociabil legate de consolidarea unei societăţi democratice autentice", încheie ministrul de Externe.

Corlăţean a anunţat marţi că va trimite în cursul zilei scrisori omologilor din ţările UE şi NATO, precum şi conducerii UE şi Consiliului Europei, cuprinzând o evaluare a MAE privind alegerile, dar şi aşteptările privind desemnarea premierului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean către partenerii externi: Desemnarea lui Ponta, necesară şi legitimă.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean către partenerii externi: Desemnarea lui Ponta, necesară şi legitimă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei