Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Festivitate de premiere

Laureaţii Salonului anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Clubul Artelor Vizuale, din incinta Shopping City Suceava, a avut loc joi festivitatea de premiere a laureaţilor Salonului anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.

Salonul - concurs, organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina (CCB) - prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale - etalează cca. 80 de lucrări, realizate de un număr de 38 de artişti plastici amatori suceveni, independenţi sau membri ai unor asociaţii şi cenacluri artistice.

Juriul ediţiei din acest an, care a fost alcătuit din profesorii şi artiştii Dumitru Rusu, Viorica Moruz şi Sorin Baciu, a evaluat lucrările şi a desemnat premianţii.

Premiile (500 lei) pentru cele patru secţiuni (pictură, grafică, sculptură, artă decorativă) şi diplomele de participare au fost conferite de Victor T. Rusu, consultant artistic în cadrul CCB Suceava.

Premiul la secţiunea Pictură i-a fost acordat lui Leonard Adrian Melisch, anul III la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava - clasa prof. Dumitru Rusu.

La secţiunea Grafică, juriul a desemnat-o ca laureată pe Doina Catargiu, artistă premiată la Salonul din anul 2010 cu Premiul de excelenţă „Opera Omnia”.

Lui Liviu Cătălin Jitaru, care la ediţia din 2010 s-a clasat pe locul II la Sculptură, i s-a conferit acum premiul acestei secţiuni.

La secţiunea Artă decorativă a fost premiată, pentru o lucrare de tapiserie, artista suceveană Ana Candrea Constantin, care - deşi este la vârstă octogenară - a ţinut să fie prezentă la festivitatea de premiere.

Toţi cei 38 de expozanţi au primit „Diplome de participare”.

Evenimentul a avut parte în deschidere de un moment artistic susţinut de grupul folcloric „Balada” din Fălticeni, coordonat de prof. Maria Tanasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laureaţii Salonului anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Laureaţii Salonului anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei