Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jandarmii montani au ajutat la recuperarea sau ajutorarea a peste 120 de turişti

Marţi, 11 Decembrie 2012 (14:16:29)

Jandarmii montani au intervenit, în ultimele 72 de ore, pentru ajutorarea sau recuperarea şi salvarea a peste 120 de turişti, blocaţi în locaţiile unde erau cazaţi, din cauza căderilor masive de zăpadă, informează, marţi, Jandarmeria Montană.

Astfel, jandarmii montani dâmboviţeni acţionează pentru ajutorarea a 50 de turişti blocaţi în cabanele din zona Padina, după ce drumurile de acces au fost blocate de zăpadă, iar cabanele au rămas fără current electric.

Unul dintre turişti suferă de diabet şi are nevoie de insulină, dozele necesare fiind transportate la Padina de către jandarmii montani. Până în prezent starea acestuia este stabilă, spune sursa citată.

De asemenea, luni, 10 decembrie, jandarmii montani din cadrul Postului Sinaia, împreună cu reprezentanţii Salvamont, au intervenit pentru recuperarea şi salvarea a peste 80 de turişti blocaţi într-un hotel situat la Cota 1400 din Sinaia, din cauza zăpezii.

Turiştii au fost transportaţi în siguranţă, de jandarmi, la telecabina de la Cota 1400. O femeie, în vârstă de 58 ani, a fost transportată pe targă, de la hotel, la telecabină, deoarece avea probleme de sănătate, însă nu a necesitat intervenţie medicală.

Jandarmii montani din Sinaia au intervenit şi pentru recuperarea a trei persoane, după ce autoturismul de teren cu care se deplasau spre Cascada Sf. Ana, a rămas înzăpezit. Jandarmii i-au ajutat să repună maşina pe carosabil. Şoferul, în vârstă de 37 ani, era din municipiul Bucureşti.

"Ca urmare a numărului mare de turişti prezenţi în staţiunile montane pe perioada sărbătorilor de iarnă, Jandarmeria Montană şi-a intensificat acţiunile în zona staţiunilor, pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale", precizează sursa citată.

Aproximativ 200 de jandarmi montani acţionează zilnic în staţiunile montane şi balneo-climaterice în sprijinul turiştilor, iar pentru evitarea situaţiilor nedorite, iubitorii muntelui sunt sfătuiţi să ţină cont de următoarele recomandări: să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiile climaterice locale, precum şi starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu, să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii; să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit; să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu; persoanele amatoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă pârtia de schi în funcţie de nivelul de pregătire.

De asemenea, turiştii sunt sfătuiţi să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice; să echipeze autoturismele pentru iarnă; să aibă carburant suficient pentru a rămâne cu motorul pornit, în situaţii de înzăpezire; să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Jumătatea de sud a ţării şi Moldova se află de marţi, ora 12.00, până miercuri, la aceeaşi oră, sub cod galben de ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol, potrivit unei atenţionări emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Meterorologii avertizează că, în intervalul menţionat, va ninge în majoritatea regiunilor vizate de atenţionare.

Potrivit ANM, ninsorile vor fi mai consistente în primele ore ale intervalului în Banat şi Oltenia, apoi în Muntenia şi Moldova. În Dobrogea, precipitaţiile vor fi mixte, favorizând producerea de polei.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi, izolat, în sud-est, 25-30 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări mai ales spre seara şi noaptea, depăşind temporar, la rafală, 50-60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada, se mai precizează în atenţionare.

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, cantităţi mari de zăpadă sunt aşteptate până miercuri la ora 20.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii montani au ajutat la recuperarea sau ajutorarea a peste 120 de turişti.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jandarmii montani au ajutat la recuperarea sau ajutorarea a peste 120 de turişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei